FOTO: Najduža dugoselska štrudla od jagoda nikog nije ostavila ravnodušnim, bajkerice pripremile najbolju

U sklopu bogatog programa, održano je i natjecanje u razvlačenju najveće štrudle
DSC_1652

Sajam cvijeća u Dugom Selu nastavljen je danas uz Jagodan. U sklopu bogatog programa, održano je i natjecanje u razvlačenju najveće štrudle, gdje su pobjedu odnijele bajkerice.

Svoje umijeće u pripremanju slastice s omiljenim jagodama pokazali su još i Udruga SUH Dugo Selo, Gradska udruga umirovljenika, KUD “Preporod” te predstavnici Grada predvođeni gradonačelnikom Nenadom Panianom i predsjednikom Gradskog vijeća Krunom Blažinovićem.

-Imali smo tajnu recepturu koju smo jako dugo čuvali. Uskoro ćemo svi moći uživati u ponudi domaćih jagoda naših Dugoselaca, tako da je ovo s razlogom ovako napravljeno i osmišljeno. Lijepo je nakon dvije godine ponovno izaći i vidjeti sve ove ljude na jednom mjestu uz jagode i cvijeće. Boljeg recepta za dobar provod nema- kazao je predsjednik Vijeća Kruno Blažinović.

Recept kako pripremiti dobru štrudlu od jagode otkrila nam je Snježana Fuks iz KUD-a Preporod.

-Za tijesto ide glatko brašno, malo soli, mlake vode i ulje. Tijesto treba dobro ulupati da ima unutra zraka. Malo treba odstajati, nakon čega ga treba razvući i ponovno pouljiti. Nakon toga ponovno malo odstoji i kreće se razvlačiti. Tijesto treba biti jako tanko, kako bi se kroz njega mogle čitati novine- ispričala nam je gospođa Snježana.

Nakon što se podvukla crta, direktorica Turističke zajednice Dugo Selo Karmela Vukov Colić nije krila zadovoljstvo.

-Vrijeme nas je poslužilo. Hvala svim izlagačima koji su nas posjetili. Imali smo zanimljive radionice i vjerujem kako smo svi ponešto naučili. Uz pečenje i kušanje štrudle svi smo se jako zabavili. Vjerujem kako smo postavili temelje nekom novom ruhu Sajma cvijeća i da će on sada iz godine u godinu samo rasti- zaključila je direktorica.

A kako je danas bilo na platou kod Pučkog otvorenog učilišta pogledajte u galeriji.

Događanja
Dugo Selo
Grad
Hrvatska
Zagrebačka županija