FOTO: Na Žeravinec se vratio Matijevićev memorijal, želja je podići turnir na višu razinu

Turnir u mini rukometu okupio je 16 ekipa u 2012. i 2013. godištu
DSC_3311

Nakon dvogodišnje stanke, Muški rukometni klub Ivanić jučer je s uspjehom organizirao osmo izdanje Memorijalnog turnira Antonio Matijević-djeca prijatelji.

-Drago mi je što smo se vratili u dvoranu i što je nastavljena ova lijepa sportska priča. Drago mi je zbog ove djece koja su tu i što će steći nove prijatelje, a naposljetku i zavoljeti rukomet upravo kroz tu igru i druženje. Upravo kroz igru i druženje i Antonio je zavolio rukomet- rekao nam je Antonijev brat Božidar, koji je i otvorio turnir.

Dragi gost turnira uvijek je zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj koji vjeruje kako ovaj turnir može u bliskoj budućnosti postati višednevnim.

-Lijepo je vidjeti punu dvoranu i ovako puno djece. Ovaj turnir mora nastaviti rasti i postati na višoj razini. Vjerujem kako imamo dovoljno infrastrukture za to- poručio je Cuvaj.

I ovaj je turnir imao međunarodni predznak, jer na njemu su sudjelovali gosti iz Banja Luke, kao i klubovi iz bliže zagrebačke okolice.

-Uspjeli smo se organizirati i održati turnir koji je od iznimne važnosti kako za naš klub tako i za grad, jer ovdje se okuplja više stotina djece. Drago mi je da smo svi opet ovdje i da promoviramo sport i rukometnu igru. Između sportske igre ovdje je vrlo važna i senzibilizacija djece u okruženju. Rezultat ovdje i nije u prvom planu, bitno je da se igramo, veselimo i smijemo te odamo počast našem Antoniju- ispričao nam je predsjednik MRK Ivanić, Josip Majdek.

Donosimo galeriju s turnira.

Grad
Hrvatska
Ivanić-Grad
Sport
Zagrebačka županija