Proljetno uređenje

FOTO: Na velikogoričkom području asfaltom presvučeno 10 kilometara novih prometnica

U asfaltiranje prometnica u Velikoj Mlaki, Šiljakovini, Velikoj i Maloj Buni te Ključić Brdu uloženo je više od milijun eura
DSC_8955

Za gradonačelnika Krešimira Ačkara i njegove suradnike dan je od rane zore započeo radno. Prvi današnji zadatak bio je obilazak novoasfaltiranih prometnica u Velikoj Mlaki, Šiljakovini i Ključić Brdu. U minulom vremenu novim asfaltom presvučeno je gotovo 10 kilometara prometnica u što je uloženo više od milijun eura.

-Punim kapacitetom i intenzitetom nastavljamo poboljšanje infrastrukture. Kao što sam već ranije rekao nastavljamo jednakim intenzitetom dalje. Ovo su povijesna ulaganja koja nikada u našem gradu nisu bila izvedena u tako kratkom vremenu. Samo za usporedbu; u ovoj 2023. već sada je preasfalitirano više prometnica nego ikada prije u jednom mandatu od četiri godine- istaknu je gradonačelnik Krešimir Ačkar uz poruku;

-Naša naselja ovo zaslužuju, a na nama je da i dalje osluškujemo potrebe naših mještana i to sve pokušamo otkloniti do kraja mandata. I ovim putem poručujem naviknite se na radove, jer s ovime na stajemo, već nastavljamo dalje jednakim ritmom- naglasio je Ačkar.

U Velikoj Mlaki pet prometnica u novom ruhu

Obilazak je započeo u Velikoj Mlaki gdje je preasfalitirano pet ulica u dužini od 2,2 kilometra, što je veliki iskorak za sve poručio je predsjednik Mjesnog odbora Velika Mlaka Ilija Miličević.

-Dobili smo proširene ulice te sada imamo bolju komunikaciju. Građani su također zadovoljni, jer nakon dugo vremena dobili smo obnovljene ulice koje su dugo čekale obnovu. Hvala svima koji su nam ovo omogućili- rekao je Miličević.

I bregi dočekali novi asfalt

Nakon što je Šiljakovina zimus dobila oproštajnu građevinu na groblju, koje je tom prilikom i dodatno uređeno, dolaskom ljepšeg i toplijeg vremena na red je došlo asfaltiranje prometnica, pa su tako novim slojem presvučene Ulica Ivana Šabana, Ulica Ivana i Đure Bukovića te Ulica Josipa Kovačića u duljini većoj od 3 kilometra.

-Hvala gradonačelniku na ulaganjima koja su ove godine u našem mjestu impozantna, jer u nekim drugim vremenima tome nije bio tako slučaj. Vjerujem kako će Šiljakovina kroz ovu godinu izgledati daleko drugačije nego prije- naglasio je predsjednik MO Šiljakovina Dražen Lučan.

Na području Velika Bune, Male Bune i Ključić Brda preasfalitirano je gotovo 5 kilometara derutnih prometnica, kojima je prometovanja sada puno sigurnije.

-Asfaltirali smo skoro sve kritične prometnice na ovom području. U planu za ovu godinu nam je asfaltiranje Krušaka, a nakon toga i poprečne ceste- istaknuo je predsjednik MO Velika Buna Marko Đurašin.

 

 

Događanja
Velika Gorica