FOTO: Mještani Pojatnog proslavili Presveto srce Isusovo

Presveto srce Isusovo blagdan je kojeg mještani Pojatna slave kao Dan svog mjesta, a ove godine obilježen je svetom misom koju je vodio župnik Franjo Tkalčec, nakon čega je održana svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora Pojatno na kojoj je predsjednik Krešo Slatković podsjetio na aktivnosti koje su provodili u četverogodišnjem mandatu koji im ističe ujesen.

U ovom mandatu održano je više od 40 sjednica, a sve odluke donesene su jednoglasno bez obzira na stranačku pripadnost. Veseli ih početak rekonstrukcije pruge od Zaprešića do Zaboka, ulaganje u komunalnu infrastrukturu, ali i u gospodarstvo.

Broj stanovnika u godinu dana je porastao za 14 što je dokaz kako se u Pojatno dolazi živjeti. To je potvrdio i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk najavivši skori početak gradnje kanalizacije, a podsjetio je i na ulaganja u školstvo, sport i kulturu, što je sve razlog zašto se iz Pojatna ne odlazi. 

Po završetku sjednice KUD Pojatno i TZ Gaj Zaprešić održali su koncert te tako još jednom pokazali bogatstvo, tradiciju i običaje Pojatna.