FOTO: Mještani Luke ujedinjeni da se ukloni atenski stup

Nakon što je prije nekoliko mjeseci iznad Luke preko noći započela gradnja antenskog stupa za potrebe mobilnih operatera, mještani Luke i susjednih mjesta ujedinjeni su u namjeri da se taj stup ukloni.

Osim što je taj dio namijenjen kao vidikovac i izletište, a antenom je naruženo cijelo područje, velika bojazan stanovnika je i za zdravlje stanovnika u blizini antene. Stanovnike je najviše razljutilo što se sve odvijalo u tajnosti, a nikakve pozitivne odgovore nisu dobili ni od telekom operatera, ni od HAKOM-a, Županije, Općine, inspekcije…

Zbog toga su pozvali Hrvatsku udrugu za zaštitu od elektromagnetskog zračenja u Luku kako bi iz prve ruke saznali o svim opasnostima koje se kriju iza ove tematike. O elektromagnetskom zračenju, utjecaju na djecu, ljude, biljke i životinje govorili su predsjednik HUZEZ-a Zdravko Anđel, Ankica Kosovec-Krželj i Branka Rožić, a kao gost je bio na tribini i saborski zastupnik Miro Bulj. 

Upravo on im je poručio neka ne odustaju od borbe iako će ona biti dugotrajna, ali to je borba za njihovu djecu i budućnost, poručio im je Bulj.