FOTO: Minimalan poraz oslabljene Gorice protiv Sesveta, vratar Purić junak gostiju

Sesvetama pobjeda i prednost domaćeg terena u borbi za treće mjesto
DSC_3430

Rukometaši Gorice doživjeli su minimalan 31:30 poraz od Sesveta u posljednjem susretu 10. kola Paket 24 Premijer lige – Lige za prvaka. Pobjedom su gosti zauzeli treće mjesto, što im daje prednost domaćeg terena na startu doigravanja za poredak, odnosno izlazak u Europu.

Domaća momčad u ovom je susretu bila itekako oslabljena, jer trener Andrija Nikolić nije mogao računati na ozlijeđenog Dominika Novaka, Filipa Goričanca, Lucijana Buru, dok je ozljedom načet Fran Tomašić cijeli susret odgledao s klupe za pričuve. U takvom nedostatku vanjskih igrača, Nikolić se većim dijelom odlučio na igru s dva pivota što je izgledalo jako dobro. Štoviše, gosti i nisu imali previše rješenja za takvu kombinaciju, koja ih je iznenadila.

Okupljeni gledatelji, koji su lijepo ispunili Gradsku sportsku dvoranu mogli su uživati u izjednačenoj i neizvjesnoj utakmici, u kojoj su se na kraju radovali gosti koji su većim dijelom i bili u prednosti. U više navrata imali su tri razlike, no uporna Gorica nije se predavala i držala je utakmicu usprkos svim nedaćama koje su ih zadesile otvorenom do posljednjih trenutaka.

Odluka o pobjedniku pala je u posljednjih trideset sekundi u kojima gosti preko Krešimira Krešića postižu pogodak kojim su došli na domak pobjede, koju im je na kraju donio vratar Stipe Purić koji je u posljednjim sekundama obranio šut Hrvoja Cekovića. Upravo, je dojučerašnji vratar Gorice u posljednjih dvadesetak minuta obrano nekoliko važnih šuteva domaćih igrača što se u konačnici pokazalo presudnim.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA PRVAKA: 10. KOLO
HRK GORICA – MRK SESVETE 30:31 (14:16)
HRK GORICA: Turčić 1, Ceković 9, Turkalj, Laljek 3, Baković 1, Čakarić 3, Solariček, Jozepović, Sladoljev 9 obrana, Varda, Leskovec, Barišić, Svržnjak 5, Tomašić, Cikatić 5, Gal 3. TRENER: Andrija Nikolić
MRK SESVETE: Perić 1 gol + 7 obrana, Čaprić, Krndelj 8, Topić 1, Dumenčić 5, Purić 6 obrana, Papić 1, Krešić 6, Raužan 2, Šuker, Hršak 2, Gavrić 3, Zovak, Štrković, Finek 2. TRENER: Silvio Ivandija

Grad Zagreb
Hrvatska
Sport