Gastro Turopolja obogatili i skauti

FOTO: Memorijal Tihomir Tomašić-Tihica okupio 250 izviđača

I dok je jedna ekipa kuhala gulaš, dio izviđača natjecao se u brzom podizanju šatora, vezenju čvorova i orijentaciji pomoću kompasa
DSC_4684

Gastro Turopolja ove je godine obogaćen i 12. memorijalom ‘Nitko da ne dođe do prijatelj drag’ u organizaciji Turopoljske udruge skauta ‘Tur’, koji je okupio oko 250 izviđača iz Bjelovara, Koprivnice, Karlovca i Zagreba. Spomenuti memorijal posvećen je Tihomiru Tomašiću – Tihici, Velikogoričaninu, izviđaču i hrvatskom branitelju ubijenom u Domovinskom ratu na vukovarskoj Ovčari.

-Izviđačima je prirodno da spremaju svoje obroke, a ovdje su pokazali kako to rade. Ono što skuhaju ponudit ćemo Velikogoričanima, koji pak svojim dobrovoljnim prilozima mogu pomoći SOS Zajednici mladih u Velikoj Gorici. Radi se o mladim ljudima koji zaslužuju našu pažnju i podršku, ali i biti uočeni u našoj zajednici. Naša će donacija biti od srca- ispričao nam je predsjednik goričkih skauta Alen Konjević.

Za pristigle izviđače bilo je postavljeno nekoliko poligona, na kojima su se mladi izviđači i poletarci mogli natjecati.

-Te igre nisu da dobijemo pobjednika već da toj djeci ispunimo dan, kako bi uživali u igri i druženju- naglasio je Konjević.

I dok je jedna ekipa kuhala gulaš, dio izviđača natjecao se u brzom podizanju šatora, vezenju čvorova i orijentaciji pomoću kompasa.

Događanja
Velika Gorica