Najbolji od najboljih

FOTO: Martina Žilić i Alen Nokaj najbolji zelinski sportaši, ekipna priznanja hokejašicama i hokejašima

Zajednica sportskih udruga grada Svetog Ivana Zeline na tradicionalnoj priredbi u dvorani Kraluš Pučkog otvorenog učilišta proglasila je najbolje u sportu za 2022.
DSC_9547

Zajednica sportskih udruga grada Svetog Ivana Zeline na tradicionalnoj priredbi u dvorani Kraluš Pučkog otvorenog učilišta proglasila je najbolje u sportu za 2022. Najbolji su proglašeni u osam kategorija, a godinu za nama prvenstveno su obilježili rezultati u savateu i hokeju, koji su zelinskim zaljubljenicima u sport donijelo mnoštvo radosti i ponosa.

Članovi Čigre prepoznatljivi i na međunarodnom nivou

Najbolja sportašica Zeline za 2022. je Martina Žilić koja konstantno bilježi uspjehe na domaćoj borilačkoj sceni, dok je na Svjetskom prvenstvu u Milanu bila treća.

Martina Žilić

Treći na svijetu je i njezin klupski kolega Alen Nokaj, koji je po peti puta ponio epitet najbolje zelinskog sportaša. Uz treće mjesto na Svjetskom prvenstvu Alen je osvajao prva mjesta na međunarodnim turnirima, kao i na nacionalnom prvenstvu.

Alen Nokaj

Hokejašice i hokejaši Zeline bez premca

Prošla godina ponovno je bila uspješna za hokejašice Zeline, koje su na natjecanju EuroHockey osvojile prvo mjesto. Uz bok njima bili su i hokejaši, koji su lani osvojili drugo mjesto u Europi na Kupu europskih prvaka u turskoj Antalyji. Bio je to povijesni rezultat zelinskog, ali i hrvatskog hokeja, pri čemu su izgubili tek posljednju utakmicu od Dinama iz Elektrostala.

Nogometni klub Zelina zaslužni je sportski kolektiv, dok je njezin predsjednik Mijo Stipić zaslužni sportski djelatnik. Mijo je u sportu od daleke 1972., a osim u nogometu, aktivan je bio i u rukometnom klubu, gdje je punih 12 godina bio dopredsjednik.

Mijo Stipić

Nada zelinskog sporta do 15 godina je Maja Košćec (RK Zelina), koja je lani sudjelovala državnim završnicama U-14 i U-16, pri čemu je na prvenstvu do 14 godina proglašena najboljim lijevim krilom Hrvatske, a osim toga bila je i najbolja učenica sportašica Zagrebačke županije.

Maja Košćec

Uz nju, istu je nagradu primio i Gabrijel Puhelek (HK Zelina), koji je s juniorskom ekipom lani osvojio naslov prvaka Hrvatske.

Gabrijel Puhelek

Željka Jarec Bukal: Budite uporni

-Svi ovi rezultati, rezultat su rada i truda kroz cijelu 2022. Budite i dalje uporni. Nastavite i dalje trenirati i raditi na ostvarenju svojih ciljeva- poručila je predsjednica Zajednice sportskih udruga grada Svetog Ivana Zeline Željka Jarec Bukal.

Podršku zelinskim sportašima dao je i čelnik čovjek sporta u Zagrebačkoj županiji Vladimir Bregović koji je istaknuo kako Zelina u sportu ima što za ponuditi, dok je gradonačelnik Hrvoje Košćec izrazio zadovoljstvo, što se iz godine u godinu značajna sredstva ulažu u poboljšanje sportske infrastrukture.

-Mi kao grad dajemo podršku sportu, a s ponosom mogu reći kako smo bogatiji za multifunkcionalni sportski park te teren s umjetnom travom. Bez infrastrukture ne bi bilo niti ovih rezultata- kazao je Košćec.

Sport
Sveti Ivan Zelina