Dugo Selo slavi Ljetnog svetog Martina

FOTO: Martin breg u znaku templara, subotnji program završio koncertom Marine Tomašević

Srednjovjekovne igre i vještine vratile se na Martin breg!
udruga umirovljenika kao templari

Posljednji lipanjski vikend u Dugom Selu rezerviran je za proslavu Ljetnog svetog Martina na Martin bregu. Manifestacija u organizaciji Turističke zajednice Grada Dugog Sela tijekom subote i nedjelje donosi puno zabave za cijelu obitelj.

Za sve posjetitelje tu su srednjovjekovne igre, pri čemu najmlađi mogu uživati i uz Festival igračaka, dok je za one starije tu slikanje vinom ili uz vino, a neizostavna je i dobra gastronomska ponuda koja donosi vinski gulaš ili pak templarske zalogaje.

-Ovo ljetno događanje je osmišljeno ispod Martinske crkve, jer ova prostor želimo vratiti u život. Tu je nekada svi dobro znaju bio bazen i naša je želja da to oživimo. Lijepo je vidjeti ovu djecu koja se igraju onako kako se to nekada i radilo- istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Dugog Sela Karmela Vukov Colić.

Manifestaciju je podržao i gradonačelnik Nenad Panian, koji je naglasio kako je manifestacija nadrasla samu sebe.

-Sve ovo prekrasno izgleda. Temperature su malo visoke, no raduje što Martin breg postaje turističko središte kao što je nekada i bio- poručio je Panian.

Subotnji program završio je koncertom Marine Tomašević, dok nedjelja donosi koncert međimurskog slavuja Mirka Švende Žige.

Zbog velikih vrućina sutrašnji program počinje u 18 sati radionicom vinorela, dok je za 19 sati najavljena podjela vinskog gulaša.

Događanja
Dugo Selo