Domovinski rat

FOTO: Marijagorički branitelji u iščekivanju mjesta za spomenik

Udruga branitelja Općine Marija Gorica održala skupštinu
jhdr

Na Skupštini Udruge branitelja Općine Marija Gorica podnijeto je kratko izvješće o radu tijekom protekle godine, te plan rada za ovu godinu. Iako su branitelji bili uključeni u svako događanje i svaku manifestaciju unutar granica svoje općine, često je bilo moguće susresti ih i na manifestacijama u drugim mjestima. Udruga trenutno ima šezdesetak članova, od čega je samo jedan član u braniteljskoj mirovini.

-Naši članovi za vrijeme Domovinskog rata borili su se na svim ratištima od Dubrovnika do Vukovara. Mislim da je za veličinu naše općine ovo značajan broj braniteljske populacije uključen u rad Udruge, a posebno smo ponosni jer nismo na nikakav teret države. Tako da su u zabludi mnogi koji misle kako mi branitelji lagodno živimo. Nama je, zapravo, jedina povlastica kad umremo da dobijemo počasni plotun…- rekao je predsjednik marijagoričkih branitelja Zdravko Jakovina.

Zadovoljna radom i aktivnostima branitelja je i načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić koja ističe kako je njihov rad s mladima izuzetno značajan. Podsjetila je kako su branitelji osigurali sredstva na natječajima kako bi učenike marijagoričke škole proveli putevima Domovinskog rata, a vjeruje kako će se takva praksa nastaviti i u narednom razdoblju.

Zajednička suradnja svima je na prvom mjestu, a suradnja na osiguranju mjesta gdje bi se izgradio spomenik braniteljima s područja općine Marija Gorica jedna je od tema koja bi se uskoro trebalo polako privoditi kraju. Tako bi i marijagorički branitelji imali mjesto na kojem bi se mogli prisjetiti i odati dužnu počast brojnim poginulim braniteljima i svima koji su svoj život podarili za samostalnu Republiku Hrvatsku.

Događanja
Marija Gorica