FOTO: Lukavec u Četvrtoj ligi ne želi biti prolaznik

Početkom tjedna nogometaši Lukavca započeli su s pripremama za novu sezonu, u kojoj će premijerno zaigrati u višem rangu- Četvrtoj ligi. Kruna je to rada novoizabrane Uprave na čelu s predsjednikom Goranom Gutešom, koji je zimus ustoličen na mjesto predsjednika.

-Iza nas je najbolja sezona u klupskoj povijesti, a sada se već okrećemo novim izazovima. Ono čemu se nadamo i očekujemo je gornji dom Četvrte lige- rekao je predsjednik Nogometnog kluba Lukavec Goran Guteša.

Ljeto u Lukavcu bilo je izuzetno radno, osim što je nastavljeno uređenje sportskog objekta, radilo se i na rješavanju igračke križaljke. Trofejnog trenera Slavena Batovanju koji je otišao na mjesto sportskog direktora u Kustošija, zamijenio je Vladimir Tuweg, a igrači je momčad osnažena s pet igrača.

Uz povratnika Josipa Grdenića, Lukavec je svoje redove pojačao s Ivicom Vračevićem, Draženom Ladovićem, Franom Matićem te Matijom Ezgetom.

-Prijelaznim rokom smo zadovoljni, sada nam je bitno da vidimo kako će se igrači uklopiti u momčad. Želja nam je angažirati još dva mlađa igrača. Vjerujem kako će to biti dobro, a samim time vjerujemo i u dobre rezultate. Prve utakmice i turniri na kojima ćemo sudjelovati pokazat će idemo li dobrim smjerom- nastavio je Guteša, te otkrio kako je odabir trenera bio vrlo jednostavan.

-Naša je želja bila zadržati kontinuitet treninga i atmosfere u klubu. Nismo željeli raditi velike promjene, zbog čega smo se odlučili za trenera Tuwega. Željeli smo da trener ima ljudske osobine koje su nama bliske- nastavio je Guteša, uz kojeg je igrače na prvom treningu dočekao i Saša Markulin, koji je inače zadužen za sportsku tematiku.

Već za vikend Lukavec ima prve natjecateljske akcije, jer momčad očekuje nastup na tradicionalnom svetojanskom turniru u Obrežu, nakon čega slijede utakmice protiv Sloge Gredelj (3. kolovoza), juniora HNK Gorice ((7. kolovoza), Kurilovca (10. kolovoza), Zagreba (14. kolovoza), dok je 17. i 18. kolovoza u planu nastup na turniru u Mičevcu. Generalka za prvenstvo bit će susret Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije.