FOTO: Luka Koščević i Lucia Jagodić najbolji u sportu Općine Križ

Zajednica športskih udruga Općine Križ proglasila je najbolje općinske sportaše i kolektive. Priznanja su dobili sportaši i sportašice u kategorijama školskog uzrasta, mlađe i starije mladeži, sportske nade (pojedinačno i ekipno), sportski kolektiv, pojedini sportski klubovi za doprinos u promicanju i razvoju sporta kao i istaknuti sportski djelatnici. Nije zaboravljen niti školski sport, pa su tako nagrade uručene i najboljim sportašima i ekipa Osnovne škole Milke Trnine.

-Kad govorimo o rezultatima treba spomenuti rezultate članova Karate kluba KIK, koji osvajaju medalje na državnoj, ali i na međunarodnoj razini. Tu su i rezultati naših rukometaša i nogometaša, gdje su predvodnici NK Sloga i NK Milka Trnina- istaknula je predsjednica Zajednice športskih udruga Općine Križ Tina Matanić.

Najbolji sportaš i sportašica Općine Križ su Luka Koščević (Karate klub KIK) koji je lani nastupio na Europskom prvenstvu gdje je zauzeo peto mjesto, dok je na seniorskom prvenstvu Hrvatske ostao korak do naslova. Najboljom sportašicom proglašena je dugogodišnja igračica ŽRK Rugvica Lucia Jagodić.

ŠRU Šaran Križ najbolji je športski klub, ŽRK Trnina ekipa 2006. godišta te NK Milka Trnina, koja je lani izborila ulazak u viši rang, Prvu županijsku ligu nabolje su općinske ekipe. Nagradu za najboljeg trenera primio je Đani Andrašec (ŠRU Šaran Križ).

Europsko rukometno zlato došlo u Križ

Najbolji sportaš u kategoriji starije mladeži je Ivan Rukljač (RK Sloga), koji je igrajući za juniorsku rukometnu reprezentaciju Hrvatske na pijesku osvojio zlatno odličje na Europskom prvenstvu, dok je najbolja sportašica Helena Petreković (ŽRK Milka Trnina).

-Priznaje mi jako puno znači, to je motiv više da budem još bolji- rekao nam je Ivan Rukljač.

U kategoriji mlađe mladeži najbolji sportaš je Matej Gorić (Karate klub KIK), a sportašica Maja Paula Kuntić (Karate klub KIK), dok su priznanja za sportske nade primili Meri Mužević (ŠRU Šaran) i Ivor Kosak (NK Milka Trnina).

Višedesetljetna sportska tradicija

Goran Špoljarić (RK Sloga), Kristina Leiberth (ŽRK Milka Trnina) i Ivica Mihelja (NS Križ) primili su priznanja za dugogodišnji sportski rad, a prigodne nagrade uručene su i sportskim udrugama koje su proslavile značajne jubileje. Nagrađeni su tako ŽRK Trnina za 20 godina rada, STK Sloga-Novoselec za 50 godina rada, RK Sloga za 65 godina rada, te NK Sloga za punih 90 godina rada i djelovanja.

-Zadovoljstvo mi je izraziti zahvalu u ime svih nagrađenih sportaša i sportašica. Ovdje se zahvaljujem svima, roditeljima, trenerima, ali i onima koji nisu na terenu, a vrijedno rade oko kluba i ne vide se- u ime svih nagrađenih rekao je Ivica Mihelja, iza kojeg je tridesetogodišnji rad u nogometnim klubovima.

Rezultatima i uspjesima klubova i sportaša zadovoljan je i načelnik Marko Magdić, čija su vrata za njih uvijek otvorena.

-Ponosan sam na naše klubove koji imaju veliku tradiciju i masovnost. Ovo je njih dan u kojem biramo one najbolje, na koje sam iznimno ponosan. Još jednom im čestitam na svim postignutim rezultatima- kazao je načelnik Magdić.

Kad je u pitanju školski sport najbolji sportaš i sportašica su Lana Turčinović i Gabrijel Opačak, dok je ženska rukometna ekipa najbolja školska ekipa.