FOTO: Ljeto u Mariji Gorici pokazalo veliku dječju kreativnost

Izložbom učeničkih radova koja je održana u sportskoj dvorani Osnovne škole Ante Kovačića završio je ovogodišnji edukativno- zabavni program Ljeta u Mariji Gorici, koji je i ovoga puta polučio sjajne rezultate koje su se mogli uvjeriti svi koji su se odazvali završnom druženju.

Projekt koji je održan po treći puta postigao je svoj cilj, jer kod djece je potaknuta kreativnost kroz razne igraonice, igru, druženje, očuvanje tradicije kroz izradu suvenira i raznih domaćih proizvoda, a potaknuta je i briga za biljni i životinjski svijet. Uz Općinu Marija Goricu koja je uz Zagrebačku županiju i financijski pomogla realizaciju projekta, za provedbu brojnih aktivnosti zaduženi su još bili Osnovna škola Ante Kovačića, Udruga Marijagorička zipka, Lovačko društvo Vidra Lovna grupa Marija Gorica, Društvo pedagoga tehničke kulture Grada Zagreba, Knjižica Ante Kovačića, Vatrogasna zajednica Općine Marija Gorica te ribiči.

Osim što je 67 polaznika Ljeta u Mariji Gorici sudjelovalo u brojnim radionicama, za sve njih bio je organiziran i izlet na otok Krk gdje su se svi lijepo zabavili i družili, kao što su to činili i za vrijeme provedbe projekta, za koji svi imaju samo riječi hvale.