12. Trofej ban Jelačić

FOTO: Limači Rijeke najbolji na turniru u Vukovini; tri turnira po uzoru na europska klupska natjecanja

U završnom susretu mladi su Riječani bili bolji od Dubrave Tim kabel, čime su na najbolji mogući način okrunili nastup na ovom dvodnevnom turniru, koji je okupio 30 momčadi
DSC_8751

Slavljem igrača Rijeke završio je ovogodišnji 12. Trofej Ban Jelačić koji se na igralištu u Vukovini igrao u kategoriji U-10. U završnom susretu mladi su Riječani bili bolji od Dubrave Tim kabel, čime su na najbolji mogući način okrunili nastup na ovom dvodnevnom turniru, koji je okupio 30 momčadi.

Organizacija turnira i ovoga je puta odrađena na vrlo visokom nivou što je prvenstveno zasluga vrijednih volontera NK Ban Jelačić te Branka Pavlice iz Planeta sport, koji je ovogodišnjem turniru dao jedan veliki novitet. Naime, nakon razigravanja po skupinama klubovi su po uzoru na europska natjecanja nastavili natjecanje u Ligi prvaka, Europskoj ligi i Konferencijskoj ligi, čime je nagrađen veći broj klubova i pojedinaca, što je naišlo na pozitivne reakcije.

-Čestitka organizatorima na organizaciji ovako lijepog događaja. Ovakvi turniri definitivno daju poticaja klubovima, ali i vama roditeljima, kao i djeci da napredujete i da budete što bolji- naglasio je dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Nenad Črnko.

U ime organizatora obratio se predsjednik Nogometnog kluba Ban Jelačić, Ervin Kolarec, koji je imao i dvojaku političku dužnost, jer osim što je bio u svojstvu zamjenika župana Zagrebačke županije, bio je i izaslanik gradonačelnika Velike Gorice Krešimira Ačkara.

-Sretan sam i ponosan što je još jedan turnir uspio. Hvala našim volonterima i volonterkama koji su dali sve od sebe da ovaj turnir uspije. Vjerujem kako smo svi zajedno uživali u nogometu- poručio je Kolarec.

Uz Črnka i Kolareca, nagrade najboljim momčadima i klubovima dijelili su Željko Mihalj i Dalibor Meić (NSZŽ), Mario Karapandžić (MO Vukovina), Srđan Lakić te Ivica Burić (sportski direktor NK Ban Jelačić).

KONAČNI POREDAK
LIGA PRVAKA: 1. HNK Rijeka, 2. NK Dubrava Tim kabel, 3. HNK Gorica A, 4. NK Ban Jelačić
DREAM TEAM: Lukas Ožanić (HNK Rijeka), Filip Lakić (NK Dubrava Tim kabel), Teo Linić (HNK Rijeka), Ivor Žužić (HNK Gorica A), Bartol Budišćak (NK Dubrava Tim kabel), Toni Svršnjar (HNK Rijeka), Bruno Jurišić (HNK Gorica A), Noa Arambašić (NK Ban Jelačić)
EUROPSKA LIGA: 1. NK Troglav 1918, 2. NK Osijek, 3. NK Varteks, 4. HNK Gorica B
KONFERENCIJSKA LIGA: 1. NK Jarun, 2. NK Polet, 3. NK Rudeš B, 4. GNK Dinamo OŠ
DREAM TEAM: Filip Marošević (NK Jarun), Maruan El-Ayedi (NK Osijek), Petar Krivić (NK Troglav 1918), Petar Pilić (NK Jarun), Jure Krivić (NK Troglav 1918), Stanko Sven Rožmarić (NK Varteks), David Vičić (GNK Dinamo OŠ), David Drobnjak (HNK Gorica B), Ivano Sučić (NK Polet), Karlo Poljski (NK Rudeš B)

 

Sport
Velika Gorica