Otvorena 15. izložba minijatura

FOTO: Likovna udruga Dugo Selo dobila na korištenje prostor Male galerije

Predsjednica udruge Jadranka Bogdanović zahvalila se Gradu na svesrdnoj podršci u radu tijekom svih ovih godina
DSC_3176

U prostoru Male galerije u petak poslijepodne otvorena je 15. izložba minijatura. Na ovogodišnjoj izložbi svoje radove izložilo je 15 likovnjaka, koji su se predstavili motivima pejzaža, scene, animalističkih motiva, arhitekture te detaljima prirode.

-Minijature u današnje vrijeme i nisu baš neka forma koju većina likovnjaka preferira, no sve je više onih koji ju nastoje popularizirati, kao i članovi Likovne udruge Dugo Selo- istaknula je Ana-Marija Šprihal, koja je prisutne upoznala s razvojem minijature u likovnoj umjetnosti.

Otvorenje izložbe imalo je i svečani trenutak, jer gradonačelnik Nenad Panian predao je predsjednici Likovne udruge Dugo Selo Ugovor o dodjeli prostora Male galerije, kojim se Likovnoj udruzi prostor daje na korištenje u narednih pet godina.

-Likovna udruga jedna je od najstalnijih i najstabilnijih udruga u Dugom Selu, jer okuplja istinske zaljubljenike u ovo što rade, u umjetnost. Godinama smo u ovom prostoru imali izložbe, dok su se članovi udruge snalazili na razne načine i selili iz jednog u drugi prostor. Vlastitim sredstvima uspjeli smo ovaj prostor obnoviti i staviti ga u onu pravu uporabu, u jednu malu galeriju i prostor gdje će udruga imati prostor za svoje djelovanje, dok ćemo velike izložbe na zadovoljstvo sviju imati u Kulturno informativnom centru- kazao je gradonačelnik Nenad Panian.

Predsjednica udruge Jadranka Bogdanović zahvalila se Gradu na svesrdnoj podršci u radu tijekom svih ovih godina.

-Ovo neće biti samo izložbeni, već i radni prostor u kojem ćemo moći organizirati radionice i brojne druge aktivnosti- istaknula je Bogdanović.

Događanja
Dugo Selo