Izvorni i izvrsni

FOTO: Lijepom folklornom večeri KUD OSS Posavski Bregi proslavio 90 godina rada

Kulturna baština koju KUD „Ogranak seljačke sloge“ čuva, poštuje i voli neizmjerno je važna za identitet svih njenih članova
DSC_6604

Cjelovečernjim programom u dupkom punom Društvenom domu u Posavskim Bregima, KUD OSS Posavski Bregi proslavio je 90 godina kontinuiranog i neprekinutog rada. Publici su se predstavile sve skupine koje djeluju unutar društva, a pjesmu je s pjevačkom skupinom povela i Ana Čvorišćec.

-Ovo je jedna impozantna brojka, s devedeset godina mi smo izvorni i izvrsni. Mi smo jedini KUD koji još uvijek djeluje, a koji je sudjelovao na prvoj smotri folklora u Zagrebu. Plesali smo po cijeloj Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji, a ime KUD-a prenijeli smo i diljem inozemstva- rekao nam je predsjednik KUD-a OSS Posavski Bregi, Ivan Barilić.

Društvo danas broji 80-ak članova, od čega je 40 djece i mladih, što ih sve veseli.

-Ovo je način življenja, jer u Bregima folklor nije udruga u koju se vi samo učlanite i platite članarinu. Ovdje su svi zajedno, a samo tako se može naprijed- naglasio je Barilić kojem će 2026. biti punih 20 godina kako je predsjednik društva, koje će uskoro izdati i monografiju o običajima Posavskih Brega kroz godišta.

Rođendansku proslavu nije propustio niti gradonačelnik Javor Bojan Leš, kao ni predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije Branko Herček.

-Izuzetno sam ponosan kao gradonačelnik što na području našeg grada djeluje jedno takvo kulturno-umjetničko društvo koje je prisutno u svim događanjima u našem gradu, čuvajući tradiciju našeg kraja i naše Posavine. Posavski Bregi su selo s bogatom tradicijom i mjesto koje iz godinu u godinu sve više raste i ima sve više sadržaja. Vjerujem kako ćemo i u godinama koje su pred nama svi zajedno imati mogućnosti uživati u popevkama i pjesmama našega kraja- poručio je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Donosimo dašak atmosfere iz Posavski Brega.

Događanja
Ivanić-Grad