Smotra folklora zaprešićkog kraja

FOTO: KUD Pušća, Kupljenovo i Hruševec Kupljenski putuju na županijsku smotru folklora

O najboljima je odlučivao žiri u sastavu Ivančica Pogrmilović, koja je bila zadužena za plesno područje i područje koreografiju, Dražen Varga zadužen za glazbeno područje te Tina Miličević za područje scenskog odijevanja
1922f966-7310-4cce-adb7-6ed114dd01c1

Brdovečka kino dvorana odzvanjala je od pjesme i plesa više od 250 sudionika ovogodišnje općinske smotre folklora zaprešićkog kraja. U organizaciji KUD-a Januševec i uz pokroviteljstvo Općine Brdovec na smotri je sudjelovalo sedam kulturno umjetničkih društava od kojih su neki nastupali u dvije ili čak tri kategorije. Bila je ovo izlučna smotra na kojoj su najbolji osigurali nastupe na županijskim smotrama.

-Zadovoljstvo je i radost kad vidite koliko imamo djece i mladih, uz one iskusnije, zastupljene u folkloru. To nas veseli i daje nam nadu da će kultura i baština našeg kraja ostati sačuvana za iduće generacije- rekla je u ime organizatora Štefica Čubela te izrazila veliku zahvalu Općini Brdovec i načelniku Alenu Prelcu koji su im izašli ususret i financijski i logistički kako bi ova smotra bila uspješno održana.

Na kraju je stručni žiri donio odluku kako će u kategoriji djece zaprešićki kraj zastupati KUD Pušća, a kod koreografiranog folklora na županijsku smotru putuju KUD Kupljenovo i KUD Hruševec Kupljenski. KUD Kupljenovo ostvario je to svojim nastupom pod nazivom “Folklorne slike iz zapadne Hercegovine”, a radi se o pjesmama i plesovima zapadne Hercegovine koje je koreografski, glazbeno i scenski priredio Ivica Ivanković.

KUD Hruševec Kupljenski predstavio se s nastupom „Pjesme i plesovi Međimurja” koje je koreografski i scenski priredio Dalibor Blažević, a glazbeno Ivan Pogačić. KUD Pušća plasman na županijsku smotru plasirao se s dječjim pjesmama i plesovima Posavine “Savila se bijela loza vinova” koje je koreografski pripremio Goran Knežević, a scenski Tea Stanišak.

Brdovec
Događanja
Pušća
Zaprešić