FOTO: Krenuo Ban Jelačić, za jesen najavljeno obilježavanje 90-te obljetnice kluba

Novu sezonu nogometaši Bana Jelačića otvaraju domaćom utakmicom protiv Zrinskog

S pripremama za novu nogometnu sezonu krenuo je Ban Jelačić iz Vukovine. Prošle sezone klub je napravio još jedan rezultatski pomak te je momčad vođena od strane trenera Stefija Rajića na kraju zauzela drugo mjesto u prvenstvu Jedinstvene županijske lige iza neprikosnovenog Naftaš Ivanića koji je izborio ulazak u Četvrtu ligu.

-Mi se pripremamo kao da igramo Jedinstvenu županijsku ligu, a nadamo se Četvrtoj ligi s obzirom na posljednja događanja u našem nogometu- uvodno će dopredsjednik Saša Matejčić koji je u izostanku predsjednika Ervina Kolarca pozdravio igrače zaželjevši im puno uspjeha u novoj natjecateljskoj sezoni.

-Rezultatskog imperativa nemamo, idemo iz utakmicu u utakmicu i pobijediti koga možemo. Ako ne pobijedimo nema ljutnje, i upravo je to ono što nas krasi da nema visokih tenzija nakon poraza. Uostalom i veliki klubovi gube utakmice, zar ne- rekao je Matejčić.

Jelačić su tijekom ljeta napustili Ivan Smok i Antoni Prizmić, dok su klubu pristupili povratnik Dominik Smolković, Bruno Augustić (Meštrica), Fran Milatović (Kurilovec) i Juraj Ivanković (Lokomotiva). Uz ta četiri nova igrača na popisu trenera Rajića još su Sakač, Marković, A. Nikić, Koprivčić, Harambašić, Zagorec, Karaula, Matić, Mihanović, Miletić, Čumpek, Landeka, Maslać, Sokić, Memić, Jurić, Krasnić, M. Nikić, M. Rovišan, Sabljak, Rajić, te juniori; Vuksanović, Malbašić, Juričić, Perečinec i L. Karaula.

-U pet tjedana priprema u planu je 18 treninga te četiri pripremne utakmice, a već 20. kolovoza imamo prvu službenu utakmicu u Kupu protiv Naftaš Ivanića. Ovo su jako kratke pripreme, jer na kraju četvrtog tjedna priprema imamo već natjecateljsku utakmicu. Tjedno ćemo imati četiri treninga i utakmicu, dok u trećem tjednu imamo dvije utakmice- ističe trener Stefan Rajić, koji će snagu momčadi testirati protiv Sesvetskog Kraljevca (30. srpanj), Mladosti (B) (6. kolovoza), Poleta (10. kolovoza) i Lukavca (13. kolovoza).

-Najvažnije je da nastavimo rasti. Kroz prošle dvije sezone uspon je bio konstantan, a tom putanjom želimo nastaviti i dalje. Ako se to dogodi, to znači da ćemo igrati jako bitnu ulogu u prvenstvu- zaključio je trener Rajić, koji se potom uputio na trening.

Iza kluba je radno ljeto, jer nakon završetka sezone održana su dva uspješna turnira mlađih kategorija, a za jesen je najavljeno i svečano obilježavanje 90-te obljetnice kluba, kao i prigodna utakmica kojom će se obilježiti devet desetljeća nogometne igre u Vukovini.