Dva brzinska ispita voze se na području Krašića

FOTO: Krašić i ove godine domaćin WRC Croatia Rallyja

Ove godine u utrci Svjetskog prvenstva u reliju koje se po četvrti puta održava u Hrvatskoj sudjeluje 68 posada iz 35 zemalja
DSC_4237

Nakon što je u četvrtak poslijepodne kod zagrebačkih fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice svečano otvoreno Svjetsko prvenstvo u reliju – WRC Croatia Rallyja, nastavak natjecanja uslijedio je danas ujutro u Krašiću, gdje su vozači vozili brzinski ispit od Kučera do Sošica, gdje se od 18,09 sati vozi drugi brzinski ispit na području Krašića.

-Sretni smo što je Svjetsko prvenstvo u reliju po četvrti puta došlo u našu općinu. I sami vidite da ovdje ima jako puno navijača iz drugih zemalja. Znači, da nas pronalaze na karti i s radošću dolaze ovdje. Koliko vidim svi su pozitivno oduševljeni onime što vide. To je pokazatelj kako su ovdje uvjeti za održavanje utrka ovdje idealni- kazao nam je načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik.

Između ostaloga, u centru Krašića nalazi se refueling zona, tako da svi vozači prolaze centrom Krašića uz općinski trg i crkvu, kojom se u Krašiću itekako ponose.

-Mi se trudimo biti dobri domaćini, a u tome nam uvelike pomažu vatrogasci iz naše općinske zajednice, kao i Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije i Županijska uprava za ceste, Hrvatske ceste i MUP. Sa svima imamo odličnu suradnju, kao i vodstvom WRC-a, tako da je to rezultat ovako odlične organizacije na našem području. U svemu tome ima puno truda i entuzijazma, a sve to dovelo je do toga da se jedna utrka Svjetskog prvenstva vozi u Hrvatskoj- istaknuo je Petković Fajnik.

Ukupno dvadeset brzinskih ispita vozi se od četvrtka do nedjelje, na području Zagrebačke, Karlovačke i Primorsko-goranske županije. Finale je na rasporedu u nedjelju, 21. travnja na dobro poznatim lokacijama u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji s ciljem u Kumrovcu.

Krašić
Sport