Nastavak proljetnog asfaltiranja

FOTO: Kozjača i Gornja Lomnica dobili novo asfaltno ruho, mještani zadovoljni brigom Grada za njihov kraj

S gotovo 2,3 kilometra asfalta presvučena je Ulica Jerlekovići i Školska ulica u Kozjači te Ulica Petra Preradovića u Gornjoj Lomnici
20230405_101856

Grad Velika Gorica nastavio je sa sustavnim uređenjem okolnih naselja. Radnici VG Komunalca i dalje aktivno asfaltiraju diljem velikogoričkog kraja.

U proteklom periodu završili su s radovima u Kozjači gdje je asfaltirana Ulica Jerlekovići i Školska ulica, dok je u Gornjoj Lomnici novim slojem asfalta presvučena Ulica Petra Preradovića. Ukupna vrijednost izvedenih radova bila je 170 tisuća eura.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar nakon obilaska istaknuo je kako je ovo samo nastavak započetih aktivnosti ulaganja u komunalnu infrastrukturu.

-Ovo su povijesna ulaganja u naša naselja. Ušli smo u travanj, i nema naselja u kojem nismo bili, a da nismo podigli razinu infrastrukture. I ovog ću puta ponoviti, ne stajemo na ovome, nastavljamo istim intenzitetom dalje- rekao je Ačkar.

Predsjednik Mjesnog odbora Kozjača Damir Pukšić kazao je kako Grad intenzivno ulaže u Kozjaču i poboljšanje infrastrukturnih uvjeta.

-Ovo je centar sela gdje se nalazi društveni dom, crkva i trgovina, tako da tuda prolaze brojni mještani. Raduje nas ovako veliko ulaganje Grada u naš kraj- naglasio je Pukšić.

Zadovoljan ulaganjima je i predsjednik MO Gornja Lomnica Dragan Perić, poručivši kako se u Gornjoj Lomnici posljednjih godina učinio značaj iskorak po pitanju ulaganja.

-Trenutno se čisti zapušteni kanal Stara Lomnica, a u suradnji s Gradom mještani će napraviti šetnicu u dužini od jednog kilometra. Tu je i uređenje parka, kao i postavljanje rasvjete na igralištu Meštrice, ali i cijeli niz drugih manjih projekata. Na našim stupovima pojavljuje se sve više oglasa „Tražim zemljište u Gornjoj Lomnici”. To dovoljno govori o tome da mnogi ljudi žele doći u naše naselje- ispričao nam je Perić.

Pohvale na račun Grada uputio je i gospodin Ante iz Preradovićeve ulice u kojoj živi već četrdesetak godina.

Događanja
Velika Gorica