FOTO: Kosovec i Tomić najzaslužniji što je Gaj osvojio bod protiv Mladosti

Iako su gosti iz Obrezine bili bolja momčad, koja je stvorila nekoliko 100 postotnih prilika za postizanje golova, fenomenalni Kosovec i sjajni Tomić najzaslužniji su što je Gaj osvojio bod
nk gaj ekipa

Gosti iz Obrezine furiozno su krenuli prema domaćim vratima i u prvom ozbiljnom napadu u 7. minuti došli do vodstva. Iako je Kosovec izvanredno obranio udarac s 5 metara, odbijenu loptu iz gužve zahvatio je Medvidović sa 7 metara koja je završila iznad prečke ovaj puta nemoćnog Kosovca. U 11. minuti Medvidović je sam izbio ispred Kosovca, ali je njegov udarac s 10 metara završio pored desne vratnice. Periša je pucao u 14. minuti sa 16 metara, ali je loptu sigurno uhvatio Kosovec. Ponovo je Medvedović bio u šansi u 24, minuti, ali je i ovaj puta njegov šut sa 7 metara obranio Kosovec. Nakon pola sata igre konačno se Gaj oslobodio gostujućeg pritiska i povezao svoje redove. Dominik Benko je pobjegao gostujućim igračima u 31. minuti po desnoj strani i zatim ubacio loptu koju je pogodio Mario Benko sa 16 metara, ali neprecizno, koja je prohujala iznad vrata. Mario Benko je u 37. minuti izveo slobodni udarac s 20 metara kojeg je sigurno obranio Miklec.

Drugo poluvrijeme ponovo je proteklo u dominaciji Mladosti čiji su igrači imali kanonadu udaraca prema Kosovcu. U 49. minuti Kadoić je probio po lijevom boku i potom akciju završio udarcem sa 16 metara kojeg je Kosovec rutinski ukrotio. Tadić je u 53. minuti šutirao s 15 metara i ponovo je Kosovec siguran u intervenciji. Kadoić se u 60. minuti izborio za poziciju za udarac s 15 metara, ali i ovaj puta je Kosovec na pravom mjestu. Gosti su u 62. minuti izveli prekrasnu akciju s 5 dodavanja na jedan dodir koju je završio šutom Pejak iskosa s lijeve strane s 5 metara kojeg je obranio Kosovec. Brzi prodor Kadoića po lijevoj strani u 73. minuti nije iskoristio Pejak koji je nespretno reagirao na ubačenu loptu na 5 metara. Ponovo je neuhvatljivi Kadoić u 75. minuti prošao pored tri domaća igrača, ali njegov udarac završio u rukama Kosovca.

Konačno je domaćin odgovorio kontranapadom u 77. minuti jer je Palikuća ubacio s desne strane, a Anđelko Kuten završio akciju udarcem glavom iznad vratnice. Pejak se našao u 100 postotnoj šansi u 81. minuti kad je s 10 metara šutirao pored lijeve vratnice. Uzvratio je Gaj u 84. minuti preko Palikuće koji je iskosa s desne strane sa 16 metara pogodio spoj prečke i stative. U posljednjih 5 minuta utakmice prštali su udarci gostujućih igrača koji su svi krenuli u napad da osvoje sva tri boda. Najveću priliku imao je Jelić u 86. minuti koji je šutirao s 5 metara, a Kosovec se još jednom istaknuo nevjerojatnom obranom. U 88. minuti Kadoić je još jednom tukao, ali je njegov udarac blokirao požrtvovni Tomić. Zrnčić je u 89. minuti s 12 metara promašio vrata jer je lopta prohujala uz lijevu vratnicu. Zadnju šut na utakmici uputio je u 90. minuti Tadić kojeg je samopouzdano pokupio Kosovec za podjelu bodova.

Gaj je pružio borbenu i požrtvovnu igru u kojoj su bili prisiljenu na obrambenu formaciju jer su igrači Mladosti bili orijentirani na napadačku igru. Uz Kosovca i Tomića, vrlo dobru igru kod domaćina pružili su: Mario Benko, Bojan Čerkez, Mišel Gomerčić i Leljak. Gosti su igrali čvrsto, brzo i kombinatorno, stvorili nekoliko 100 postotnih prigoda, uglavnom se izborili za takozvane ničije lopte, ali u svojim redovima nisu imali preciznih strijelaca. Mladost je bila bolja momčad koja nije zabilježila pobjedu zahvaljujući ponajviše zbog svojih nepreciznih napadača i radi promašenih šansi pa je na kraju izgubila dva boda u Gaju. U redovima gostiju istaknuli su se: Perić, Ivančić i Kadoić. S druge strane Gaj je prekinuo crnu seriju od tri poraza i zasluženo osvojio bod zbog beskompromisne borbe, iako je nastupio u oslabljenom sastavu.

1. ŽNL-ISTOK, 6. KOLO
NK GAJ – NK MLADOST 1:1 (1:1)
GAJ. Igralište ŠRC Gaj. Gledatelja 50. Sudac: Tadijanović (Ivanić-Grad) 7. Pomoćnici: De Vila (Križ) i Gašpar (Peskovec). Delegat: Pavo Jakovljević (Dugo Selo)
STRIJELCI: 0:1 Medvidović (7) 1:1 D. Benko (30)
NK GAJ: Kosovec 8, Šurmin 6, Palikuća 6, Tomić 8, Leljak 7, D. Benko 6,5, Gerin – (od 25. M. Benko 7), S. Čerkez 6,5, (od 57. A. Kuten 6), J. Gomerčić 6,5, M. Gomerčić 7, B. Čerkez 7. TRENER: Dalibor Milanović 6,5.
NK MLADOST: Miklec 6,5, Stanušić 6,5, Perić 7,5, M. Tadić 6,5, Ivančić 7,5, Smajić 6,5, Crepulja 7, Periša 6,5, (od 60. Havidić -, od 70. Jelić -), Šimić (od 46. Kadoić 7,5), Medvidović 7, (od 56. Pejak 6,5), Zrnčić 6,5. TRENER: Josip Tadić 6,5
IGRAČ UTAKMICE: Tihomir Kosovec

Grad
Hrvatska
Sport
Vrbovec
Zagrebačka županija