FOTO: Košarkaši Gorice i dalje stopostotni

KK-GORICA

Košarkaši Gorice i dalje melju sve pred sobom na putu povratka u najviši rang hrvatske košarke, koja je nažalost u petak popila još jednu gorku pilulu nakon poraza od Rumunjske! Goričani za razliku od reprezentacije ove sezone rezultatskih problema nemaju. 

U četrnaest odigranih susreta ostvarili su svih četrnaest pobjeda i jednom nogom već su zakoračili u Premijer ligu. Za matematičku potvrdu toga trebat će im još dvije do tri pobjede. Ništa strašno za sastav trenera Josipa Sesara koji ove sezone prvenstvene dvoboje u svoju korist rješava dvoznamenkastom razlikom. Bilo je tako i u sinoćnjem susretu protiv mlade momčadi Universitasa koja se u Velikoj Gorici prikazala u jako dobrom svjetlu bez obzira na poraz od 95:75. Mladi splitski igrači pali su tek u posljednjoj četvrtini, do tada su stalno prijetili šuterski raspoloženim domaćim igračima (postotak šuta bio im je 54,7 posto). Kvaliteta i širina kadra goričkog sastava ipak je dimenzija više u odnosu na sve ostale sastave Prve lige.

U jučerašnjem susretu po prvi je puta u zapisniku Gorice bio kadet Josip Škara, nije ušao u igru, no bit će prilike i za njega rekao nam je trener Sesar pred kojim je ovog tjedna nova teška zadaća- kako motivirati igrače za susret protiv Šanca u Karlovcu.

PRVA LIGA, 14. KOLO
KK GORICA – KK UNIVERSITAS 95:75 (21:19, 19:15, 19:16, 36:25)
KK GORICA: Jukić, 3, Majcunić 15, Mikolaš 3, Škara, Prgomet 13, Mašić 16, Vrlika, Penić 7, Papac 5, Baković 10, Ćubela 18, Mikšić 5. TRENER: Josip Sesar
KK UNIVERSITAS: Stojanović, Bartulović, Rebić 9, Kokan 4, Vručinić 16, Radoš 28, Vrgoč 9, Šarić 6, Rajčić 1, Runjić 2. TRENER: Milan Karakaš

Hrvatska
Sport