FOTO: Kopčevec dočekao dječje igralište i sportski teren

Nažalost i prije otvaranja počela je devastacija

Krešo Cvijanović

U Kopčevcu je danas otvoreno dječje igralište i mini sportski teren u koje je uloženo 380 tisuća kuna i dodatnih 80 za ogradu cijelog prostora, rekla je voditeljica projekta Jadranka Robić.

Na igralištu se nalaze ljuljačke, tobogani, ljuljačka s gnijezdom pogodna i za djecu s posebnim potrebama, klackalice i mini igralište za igranje s loptom. Postavljeno je nekoliko klupa za odmor i prostor hortikulturno uređen.

Krešo Cvijanović

-Ponosan sam na ova dječja igrališta, grad ima puno djece i o njima treba brinuti. Danas otvaramo i pump track stazu i nastojimo djecu izvući na otvoreno, da nisu stalno na mobitelima i tabletima, već na zraku i u društvu. Ovo je prekrasan prostor uz koji se nalazi i zgrada koju je grad otkupio i namjerava urediti prostor za mjesni odbor- s ponosom će gradonačelnik Nenad Panian, koji je zadovoljan što je projekt nakon 3,5 godine priveden kraju.

Krešo Cvijanović

Nažalost, i na ovom igralištu već su zabilježeni elementi devastacije, netko je pokušao iščupati golove na igralištu pa gradonačelnik poziva građane da čuvaju gradsku imovinu, a grad će uskoro postaviti i niz kamera za video nadzor.

Krešo Cvijanović

-Ovo je nešto veliko i prekrasno za naš Kopčevec. U jednoj anketi prije dvije godine ustanovili smo da je u Kopčevcu bilo 185 djece do 12 godina i njima je ovo najljepši poklon. Zahvaljujem gradonačelniku, zamjenici gradonačelnika, Gradskom vijeću ovog i starog saziva i svima koji su doprinijeli da ovo imamo, a nadam se da ćemo ovo sačuvati- kazao je predsjednik Mjesnog Odbora Darko Debeljak.