FOTO: Ključ Brdovečki proslavio Dan mjesta

Blagdan Presvetog Srca Isusovog dan je kad u Ključu Brdovečkom slave dan svojeg mjesta

Blagdan Presvetog Srca Isusovog dan je kad u Ključu Brdovečkom slave dan svojeg mjesta. Tako je bilo i ove godine, a obilježavanje je započelo svečanom sjednicom Vijeća MO Ključ Brdovečki nakon čega je uslijedila procesija od raspela na križanju Zagrebačke i Mokričke ulice do kapele u Ključu.

Predsjednik Vijeća MO Ključ Brdovečki Božidar Novak upoznao je goste s aktivnostima u Ključu u posljednjih godinu dana, a podsjetio je i kako su prije godinu dana održani izbori za mjesne odbore.

-Većinu na izborima osvojila je lista SDP-HSS ispred BL Božidara Novaka te je iz njihovih redova izabran predsjednik. On je uskoro odselio iz Ključa, pa je mjesto predsjednika ostalo upražnjeno, a dopredsjednik Emil Kresnik zamolio me je da ja preuzmem tu funkciju. Do danas dobro surađujemo i nadam se još boljim rezultatima i aktivnostima kojima ćemo uljepšati život našim mještanima- rekao je Božidar Novak.

Jedna od takvih aktivnosti bila je izmjena klimatizacijskih jedinica u društvenom domu pa su sad umjesto četiri klime postavljena samo dva učinkovitija uređaja. Tijekom godine bilo je dosta organiziranih druženja, putovanje u Slavoniju, ali i sudjelovanje na raznim događanjima u susjednim mjestima i u susjednoj Sloveniji s kojom Ključani imaju odličnu suradnju.

Jedna od zadnjih akcija na kojoj su Ključani sudjelovali bilo je gastro natjecanje u povodu Dana Općine Brdovec. Ključ je sudjelovao s muškom i ženskom ekipom, a obje su ostvarile odlične rezultate. Muška ekipa bila je treća, dok su pobjednice bile Ključanke.