FOTO: Klinča Sela skromno obilježila Dan općine, načelnik Vučković najavio dolazak dva logistička centra u naredne tri godine

Povodom blagdana Male Gospe, Općina Klinča Sela proslavila je dana svoj dan. Velike proslave nije bilo. Održana je tek prigodna sjednica Vijeća, na kojoj je načelnik Miljenko Vučković istaknuo najveća postignuća u minulom vremenu

Drugu godinu zaredom Dan Općine Klinča Sela proslavljen je u drugačijim okolnostima, nego li prijašnjih godina. Velikih okupljanja i događanja odlukom Općinskog vijeća nema, tek je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, kojoj je nazočio tek manji broj uzvanika.

-Novonastale okolnosti na svu sreću nisu imale pretjeranog utjecaja na razvoj naše općine. Našim poduzetnicima, nositeljima gospodarskog razvoja i dalje dajemo potpore kroz subvencioniranje njihovih aktivnosti, a umirovljenicima božićnice i uskrsnice kao i proteklih godina- istaknuo je načelnik Miljenko Vučković.

Klinča Sela postaju poželjna sredina za život

Načelnik Vučković između ostaloga je istaknuo privatne investicije u stanogradnji.

-Potražnja za stanovima, kojih je sve više pokazuje da su Klinča Sela poželjna sredina za život. Tome svakako pridonose i investicije izgradnje nove osnovne škole, a sada sportske dvorane, dok je kvaliteta predškolskog odgoja poboljšana kroz uređenje novog dječjeg vrtića- kazao je Vučković, kojeg posebno veseli interes investitora za gospodarske zone.

-Dugo godina zemljište gospodarskih zona u vlasništvu banaka stajalo je neiskorišteno. Situacija se promijenila te se u naredne tri godine može očekivati dolazak najmanje dva velika logistička centra- poručio je načelnik Miljenko Vučković.

Zagrebačka županija u potpunosti financira izgradnju sportske dvorane

Općina je uvijek imala veliki suport od strane Zagrebačke županije koja je podupirala brojne općinske projekte. Najveća trenutna investicija, koju Zagrebačka županija u potpunosti financira je izgradnja školske sportske dvorane.

-Vjerujem kako će radovi biti gotovi do 2021. godine, a ukupna vrijednost svih radova je veća od 21 milijuna kuna. Ja vjerujem kako će se dvorana uz školske, koristiti i za ostale aktivnosti- rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec, dok je predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović istaknula kako ju raduje podatak kako se ova općina opredijelila za zelene politike.

Sjednici je nazočio i tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak koji je poručio kako ga raduje nastavak stanogradnje i dolazak mladih obitelji na ovo područje.

-Ruralne sredine upravo su te koje će obilježiti buduće razdoblje ne samo naše države, nego cijele Europske unije. One su izazov za mlade ljude i obitelji, kako bi upravo na tom području pokrenuli svoje poduzetničke aktivnosti- kazao je Majdak.

Na kraju sjednice zaslužnim pojedincima uručena su javna priznanja.