Sve može vjera u Boga i prijateljska sloga

FOTO: Kad se udruže prijatelji i kumovi samo je nebo granica; u jednom danu podignuta nova hala

Kako je rekao moj prijatelj Maki, možeš kupiti kuću, ali ne možeš kupiti dom. Upravo zbog toga ovaj dom grade prijatelji, poručio je inicijator cijele ove priče Jurica Ivanić
WhatsApp Image 2023-08-26 at 17.38.26 (1)

Sve može vjera u Boga i prijateljska sloga, rekoše nam odmah kad smo došli u Lupoglav gdje je stotinjak “težaka” radilo na podizanju hale Prijatelj gradnje d.o.o.. Bila je to radna akcija nalik nekim prošlim vremenima, kada su se na sličan način gradile i podizale kuće po našim selima. Želeći svoj radostan trenutak podijeliti sa svojim najbližima, rođacima, kumovima i prijateljima Jurica Ivanić osmislio je radnu akciju, kojoj su se svi odazvali s oduševljenjem.

-Pozvali smo sve drage ljude i prijatelje s kojima smo krenuli u zidanje hale. Mislili smo tek simbolično odzidati par redova, no kako su se svi zalaufali, bit će to pola hale. Svaki zidar je prije početka izvlačio svoj zid koji treba ozidati, u čemu mu pomaže pomoćni radnik kojeg je također izvlačio na tomboli. I sam sam rekao kako je slogan cijele ove priče “sve može vjera u Boga i prijateljska sloga”- uz smiješak će domaćin Jurica Ivanić.

Kako i priliči pravom domaćinu sve njih tik pred zoru dočekala je kava i aperitiv, za što bolji i uspješniji rad svima njima Božji blagoslov udijelio je svećenik i radna akcija mogla je započeti.

-Ja vjerujem kako će do Božića biti useljenje, kada ćemo se opet svi ovdje naći- naglasio je Jurica.

A kako i priliči pravom domaćinu, za sve svoje težake on je pripremio pića i ića u izobilju.

-Imali smo doručak, za ručak ide gulaš, peče se odojak i janjac, bit će tu peka i carsko meso u lojtrama, a za kraj dana šaran na rašljama. Jela i pića neće manjkati- rekao nam je Jurica uz poruku;

-Kako je rekao moj prijatelj Maki, možeš kupiti kuću, ali ne možeš kupiti dom. Upravo zbog toga ovaj dom grade prijatelji.

Na kraju svega može se zaključiti kako “vjera u Boga i prijateljska sloga” uistinu mogu sve.

Brckovljani
Događanja