Vrbovec proslavio Dan grada

FOTO: Jadranku Mijaliću Nagrada za životno djelo Grada Vrbovca, Branko Holjevac “Dobri duh Vrbovca”

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Denis Kralj govorio je o trenutno aktualnim projektima
vrbovec-150624autor_fotografije_drazen_kopac_10.jpg__648x432_q85_subsampling-2 Dražen Kopač

Vrbovec je proslavio Dan grada. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Denis Kralj govorio je o trenutno aktualnim projektima.

-Gradimo dva nova vrtića, dva sportska objekta, dva nogostupa, cestu u gospodarskoj zoni, 57 kilometara kanalizacije i više od 80 kilometara novih vodovoda…- rekao je Kralj.

Istaknuo je i geodetsko-katastarsku izmjeru te govorio i o projektima čija realizacija kreće unutar godine dana.

-Revitalizirat će se dvorac Patačić, obnoviti zgrada Likovne galerije, obnoviti zgrada staroga suda i kula Zrinski, čeka nas zelena i temeljita obnova centralnog parkirališta i ulica oko parka te obnova dvorane OŠ Marije Jurić Zagorke- rekao je gradonačelnik.

Dražen Kopač

U uvodu sjednice prisutne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Krunoslav Sohora. Izaslanik Predsjednika RH na sjednici je bio gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel, a izaslanik premijera gradonačelnik Zaprešića Željko Turk. Turk je rekao da je Vlada RH stvorila široku frontu dobrih programa i projekata za koje je osiguran europski novac, fokusirajući se najvećim dijelom na programe koji se mogu provesti na lokalnoj razini, dok je Novosel poručio da europski novac nije instant novac koji ‘samo dolazi’, već je put do njega mukotrpan, ponekad birokratski dugačak i spor.

Dražen Kopač

U ime Zagrebačke županije, zamjenik župana Damir Tomljenović naglasio je dva iznimno značajna projekta – vodoopskrbu istoka županije i obnovu zgrada javne namjene oštećenih u potresu.

-Vrbovčani znaju kakva je kvaliteta vode bila nekada. Upravo je Vrbovec najviše dobio projektom regionalnog vodovoda “Zagreb-istok”- rekao je Tomljenović dodavši da se ovaj projekt ne bi mogao ostvariti bez prethodnoga ulaganja Županije i kasnije bespovratnih europskih sredstava.

Dražen Kopač

-Druga stvar koja je obilježila ovo razdoblje jesu kvalitetni pregovori Vlade RH kojima su osigurana sredstva za obnovu od potresa. Županija je imala mogućnost napraviti natječaj kako najbolje odgovara oštećenima i dogovorili smo da ćemo sve potrebe financirati u stopostotnom iznosu. Na području Vrbovca u obnovu javnih zgrada uložit će se oko 6 milijuna eura- rekao je Tomljenović.

Za sjednice su uručena javna priznanja Grada. Nagradu za životno djelo primio je Jadranko Mijalić, a priznanje gradonačelnika “Dobri duh Vrbovca” Branko Holjevac.

FOTO: Dražen Kopač

Događanja
Vrbovec