Heroji se nikad ne zaboravljaju

FOTO: Jadranko Cumbaj dobio spomen park na mjestu gdje je proveo djetinjstvo, uskoro i spomen obilježje

Park omeđen Šenoinom, te ulicama Seljine brigade i Antuna Cvetkovića od danas nosi ime junaka Domovinskog rata Jadranka Cumbaja
DSC_0248

Park omeđen Šenoinom, te ulicama Seljine brigade i Antuna Cvetkovića od danas nosi ime junaka Domovinskog rata Jadranka Cumbaja. Upravo u tom parku, Jadranko je kao dijete provodio vrijeme igrajući se sa svojim vršnjacima. Nažalost, 4. kolovoza 1995. godine na petrinjskom bojištu poginuo je u 28. godini, a upravo 28 godina kasnije dobio je Spomen park.

-Nakon što me kćer obavijestila kako će Jadranko dobiti ovaj Spomen park, suze su same potekle. Tijekom ovih godina izgubili smo svaku nadu, da će se nešto ovako trajno dogoditi za našeg Jadranka. Sretni smo i ponosni što smo ovo dočekali u našem gradu. Ovaj današnji dan za mene, ali i za cijelu obitelj ostat će trajno u našim sjećanjima-kazao je Stjepan Cumbaj, otac pokojnog Jadranka Cumbaja.

-Čuvši sve ove riječi, znam da naš Jadranko i nakon svih ovih godina nije zaboravljen, a ovim činom ostat će trajno upisan u povijest svoga rodnog grada- zaključio je Stjepan.

Svečanosti u Velikoj Gorici odazvali su se brojni Jadrankovi ratni suborci, članovi Lovačkog društva Srna, gdje je Jadranko bio tajnik za života, kao i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar sa svojim suradnicima, brojni gradski vijećnici, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec te potpredsjednik Vlade RH i ministar branitelja Tomo Medved.

-Jadranko je veličina koja je zaslužila ovaj čin. Nažalost, to do danas nije bilo prepoznato i sada je to ispravljeno. Dragi branitelji hvala vam od srca na svemu što ste učinili za našu Hrvatsku. Sve vas koji ste bili inicijatori ove priče pozivam da dođete kod mene i da pokrenemo priču i oko postavljanja spomen biste- kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Ministar Tomo Medved u svom je govoru istaknuo kako je Domovinski rat najsnažniji temelj samostalne i suverene Republike Hrvatske.

-Vaš dolazak ovdje svjedoči kolektivnoj svijesti i sjećanju na naše junake. Na tome sam vas neizmjerno zahvalan- poručio je Medved i svoje obraćanje zaključio riječima;

-Zajedno ćemo postaviti i izgraditi poprsje našeg Jadranka, ali i kreirati i osmisliti odgovarajući film koji će svjedočiti istinu o hrabrosti i junaštvu pukovnika Jadranka Cumabaja, kao i svih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

Događanja
Velika Gorica