8. Izložba inovacija „I3G“

FOTO: Ivanić-Grad u znaku inovacija; mladi inovatori ponovno pokazali raskoš znanja i talenta

Izložba inovacija može se razgledati još sutra u Hotelu Sport
DSC_4806

Pametna PLANK strunjača, iBar Tender, pametna utičnica i model kanadera samo su mali dio od gotovo stotinjak inovacija iz cijele Hrvatske, koje su predstavljene na 8. Izložbi inovacija „I3G“ Ivanić-Grad. Tradicionalni organizator izložbe na kojoj inovacije predstavljaju učenici osnovnih i srednjih škola, studenti i gospodarstvenici je Elektronički i računalni klub Ivanić-Grad, koji svesrdnu podršku ima od Udruge inovatora Hrvatske i Zajednice tehničkih kultura Zagrebačke županije, ali i Grada Ivanić-Grada i Zagrebačke županije koji su tradicionalni pokrovitelji ove izložbe.

-Uspjeli smo doći do osme izložbe na što smo izuzetno ponosni. Na ovaj način želimo povezati učenike i mlade, kako bi se bolje informirali, povezali i odlučili za daljnje obrazovanje. Mladi pokazuju interes za inovacijama, čemu pridonosi i sve više manifestacija koje promoviraju znanost i inovacije. Moram priznati kako mi svake godine imamo sve bolje i kvalitetnije radove- kazao je ispred organizatora Josip Kožar, dok je predsjednik Zajednice tehničkih kultura Zagrebačke županije Ivan Vlainić naglasio kako su kao organizatori uspjeli.

-Kao što vidite ovaj nam prost postaje pretijesan- istaknuo je Vlainić.

Inače, izložba inovacija „I3G“ pokrenuta je 2014. kao platforma za razvoj inovativnog razmišljanja i pristupa u osmišljavanju novih proizvoda. Tijekom proteklih godina postala je jezgrom okupljanja mladih i inovativnih osoba koje povezuje ljubav prema tehničkoj kulturi, inovacijama, poduzetništvu.

-Hvala našem klubu i našoj obitelji Kožar koji su u ovoj priči od početka. Danas je ova izložba prerasla lokalnu razinu, a do toga se došlo zahvaljujući ljudima koji su vukli ovaj projekt- kazao je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

Župan Stjepan Kožić otvarajući izložbu kazao je kako bez inovacija nema napretka.

-Inovacije su temelj za gospodarski rast i razvoj cijelog društva, a upravo ova izložba okuplja one koji na tome rade od malih nogu- poručio je Kožić, podsjetivši na benefite koje će upravo ovom sektoru donijeti Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju gdje će učenici učiti radeći na najsuvremenijoj opremi.

Događanja
Ivanić-Grad