Povijesni dan za Ivanić-Grad

FOTO: Ivanić-Grad i Naftalan potpisali Povelju o prijateljstvu i suradnji

Povelju su potpisali gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš i nositelj izvršne vlasti grada Naftalana Vugar Novruzov
DSC_7662

U Ivanić-Gradu, na jedinom izvoru ljekovitog ulja naftalana u Europi, otvoreno je 1989. jedinstveno lječilište – Specijalna bolnica Naftalan, jedinstveno lječilište u Europi za liječenje kožnih bolesti. Naftalan je jedino lječilište ovakvog tipa u Europi i drugo lječilište u svijetu, uz lječilište Naftalan u Azerbajdžanu.

U cilju daljnjeg razvoja suradnje povodom Dana Grada Ivanić-Grada upriličeno je potpisivanje Povelje o prijateljstvu i suradnji između Ivanić-Grada i azerbajdžanskog grada Naftalana. Povelju su potpisali gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš i nositelj izvršne vlasti grada Naftalana Vugar Novruzov.

-Drago mi je što je došlo do potpisivanja ove Povelje prijateljstva. Vjerujem kako je ovo početak jedne dobre suradnje i nadam se kako će se iz ovoga izroditi još mnoštvo poslovnih dogovora i investicija- kazao je nakon potpisivanja Povelje gradonačelnik Javor Bojan Leš.

-Naftalan je veliki potencijal razvoja našega grada i ono na što ćemo se u budućnosti još više fokusirati. Ovo su novi izazovi, ali i nove mogućnosti- zaključio je Leš.

Inače, organizacija liječenja u Azerbajdžanu na puno višoj je razini, jer imaju 16 samostalnih hotela – lječilišta s dnevnim kapacitetom od 3.500 pacijenata.

Događanja
Ivanić-Grad