FOTO: Istok Zagrebačke županije dobiva moderan vodoopskrbni sustav

Na području četiri grada i deset općina Zagrebačke županije u tijeku je provedba 883 milijuna vrijednog EU projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb Istok“
5.jpg__648x432_q85_subsampling-2

Na području četiri grada i deset općina Zagrebačke županije u tijeku je provedba 883 milijuna vrijednog EU projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb Istok“. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić danas je obišao radove u okviru ovog projekta na vodoopskrbnom području Dugog Sela i to u Bjelovarskoj ulici u Lukarišću.

-U sklopu ovog projekta na vodoopskrbnom području Dugog Sela rekonstruirat će se 47,9 km cjevovoda, izgraditi 2 crpne stanice i 1,5 km novih cjevovoda te osigurati 963 kućnih priključaka. Ukupna vrijednost tih radova iznosi 108,8 milijuna kuna– rekao je prilikom obilaska župan Kožić naglasivši kako će projekt do kraja 2023. godine biti završen, a osim pitkom vodom za sve stanovnike 14 gradova i općina na istočnom dijelu županije rezultirat će i značajnim smanjenjem gubitak vode.

Na gubitak vode osvrnuo se i Tomislav Masten direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije pojasnivši kako državni prosjek iznosi oko 50 do 60 posto.

-Do sada smo na području Dugog Sela u sklopu vodoopskrbe imali gubitke od oko 40 posto, a na razini cijele županije između 26 i 27 posto. Kada završimo ovaj projekt bit ćemo najbolji u Hrvatskoj– zaključio je Masten zahvalivši se stanovnicima svih 14 gradova i općina na strpljenju zbog obustave pitke vode i cesta koje su prokopane zbog radova.

-Sve ovo radimo kako bismo imali moderan vodoopskrbni sustav– poručio je Masten.

Dugo Selo
Grad
Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija