Lijepa gesta

FOTO: Igrači Naftaš Ivanića posjetili Kristov grob u župi sv. Petra Ivanić-Grad

Uoči utakmice protiv Moslavca kompletan igrački kadar Naftaš Ivanić predvođen trenerom Igorom Ćorkovićem posjetio je župu svetog Petra i poklonio se Kristovom grobu
20240330_132536

Danas, na Veliku subotu igrači Naftaš Ivanića od 15,30 sati igraju utakmicu protiv ŠNK Moslavac iz Popovače. Uoči utakmice kompletan igrački kadar Naftaš Ivanić predvođen trenerom Igorom Ćorkovićem posjetio je župu svetog Petra i poklonio se Kristovom grobu.

-Većina naših igrača su vjernici – katolici. Nije jednostavno igrati na dane koji su vjernicima najvažniji u godini i možda bi trebalo uzeti u obzir navedeno i izbjeći igranje u takve dane. Zamjenski dan u tjednu je uvijek moguć. U potrazi za ublažavanjem osjećaja da kao vjernici igrajući taj dan, a utakmice sa sobom nose i određeni naboj, što na terenu, što na tribinama, gledali smo barem u određenoj mjeri pripremiti naše dečke da što je moguće koncentriranije i savjesnije pristupe danas za nas vrlo važnoj utakmici.

Logičan izbor bio je dovesti igrače prije utakmice da se poklone Kristovom grobu. Drago nam je da je župnik velečasni Branko Koretić od srca prihvatio ovu želju. Hvala mu što nas je kroz kratki nagovor uveo u najveći kršćanski blagdan – Kristovo uskrsnuće. Vjerujemo, kako ćemo u dogovoru sa župnikom imati više susreta vezano uz potrebu da igrači dobiju i duhovnu potporu i svakako ćemo raditi na tome- kazao nam je trener Igor Ćorković

Lijepa je ovo gesta igrača i Uprave Naftaša, koju bi mogli slijediti i drugi naši klubovi. Podsjetimo da se večeras igra i derbi u Splitu i to u vrijeme kad se diljem hrvatske slave svete mise Vazmenoga bdjenja.

Ivanić-Grad
Sport