Održana promocija Turopoljske pivovare

FOTO: I Turopolje svoju pivu ima

Dekli'ca, O'Tur i Mogut pive su koje dolaze iz Turopoljske pivovare
6G7A6885-obr

Turopoljska pivovara nova je zvijezda na pivarskoj karti Hrvatske, čime se i Velika Gorica upisala na hrvatsku craft scenu. Prezentacija Turopoljske pivovare, za čije je pokretanje zaslužna obitelj Horvat, održana je sinoć u Prostoru za najam Velika Gorica (bivši CB Bambus), čime je ova pivovara krenula u osvajanje tržišta. Degustacija je održana u krugu prijatelja i obitelji, a svi koji su probali jednu od tri ponuđene pive nisu krili zadovoljstvo kvalitetom proizvoda.

-Turopolje je kraj koji je poznat po dobrim ljudima i dobroj zabavi, a do sada nitko nije ušao u pothvat proizvodnje pive i craft piva. Mislim kako Turopolje i Velika Gorica imaju potencijala u tom smislu, zbog čega smo se odlučili na ovaj korak. Uostalom, ovo upotpunjuje samo ponudu grada- kazao nam je Aleksandar Horvat iz Turopoljske pivovare, koja se razvila u obiteljskom krugu.

-Davno smo u krugu obitelji započeli s kuhanjem pive, onako amaterski, dok smo se sada odlučili na jedan iskorak gdje smo spremni ponuditi nešto novo i jedinstveno u Velikoj Gorici. Sestra Ivana je majstor pivar te diplomirani inženjer prehrambene tehnologije, a uz to je i magistra pivarstva. Ona je zadužena za taj tehnički dio oko pripreme piva, dok smo svi mi ostali uključeni u ostali poslovni proces- govori nam Aleksandar, dok mu prilaze gosti i čestitaju.

Turopoljska pivovara za sada u ponudi ima tri vrste piva; Dekli’cu, O’Tur i Moguta, a uskoro se može očekivati i proširenje ponude.

 

-U planu su nam još dvije vrste piva; jednog pšeničnog i drug “pravog” craft piva. No, ne želim ništa otkrivati, neka to bude jedna mala tajna- otkriva nam naš sugovornik, kojem je drago što je prezentacija prošla u najboljem redu uz pohvale onih koji su došli degustirati ponuđenu pivu.

-Ja se nadam da će ovo pivo zaživjeti. Ekipa je zadovoljna, a to mi je drago i poticaj za dalje. Uostalom, sestra i kuha pivu da ljudi koji je piju budu zadovoljni. Znali smo da imamo dobar proizvod, a ovo je mali korak prema tome da radimo dobro. Nadam se da ćemo opravdati to što smo prvi u Turopolju- zaključio je Aleksandar Horvat.

Događanja
Velika Gorica