Zaželi za Općinu Orle

FOTO: I Općina Orle s uspjehom provela projekt Zaželi

U proteklih šest mjeseci deset je žena skrbilo za 63 korisnika
DSC_9140

Od srpnja 2022. do ožujka na području Općine Orle provodio se projekt “Zaželi za Općinu Orlu”, čiji je nositelj bila Općina Orle, kojoj su partneri na ovom projektu bili Hrvatski zavod za socijalni rad i Hrvatski zavod za zapošljavanje. Budući da je projekt došao svome kraju, u Kulturnom centru u Orlima održana je završna konferencija projekta na kojoj su obznanjeni rezultati projekta.

Kroz projekt je bilo zaposleno 10 žena na razdoblje od 6 mjeseci koje su pružile podršku i potporu za 63 krajnja korisnika. Između ostaloga, podijeljeno je 360 paketa osnovnih higijenskih potrepština, održane su dvije javne tribine te su izrađeni promotivni materijali u svrhu promocije i vidljivosti projekta.

-Iza nas je osam mjeseci projekta koji smo s uspjehom proveli. Ovo je jedan od najkvalitetnijih projekata koji se može provoditi na ruralnim sredinama za starije i nemoćne osobe. Hvala svim sudionicima- kratko je istaknula voditeljica Renata Đurašin.

Pohvale na račun projekta iznio je i načelnik Ervin Vujica, koji vjeruje kako će uskoro biti raspisan i novi natječaj za nastavak projekta.

-Najavljena je četvrta faza za drugu polovicu godine s puno većim okvirom provedbe. Spremamo se za to, jer ovo je jedan od najuspješnijih projekata ove Vlade- naglasio je načelnik.

Vrijednost projekta bila je 492.500,00 kuna (65.365,98 eura), pri čemu su bespovratna sredstva iz državnog proračuna Republike Hrvatske iznosila 15 posto, dok je ostatak sredstava ostvaren putem Europskog socijalnog fonda.

Događanja
Orle