FOTO: Hrvatski klub ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara u Oborovu proslavio 20 godina rada

U subotu je održana izložba na kojoj se izvršila ocjena eksterijera njemačkih kratkodlakih ptičara, dok je u nedjelju održana utakmica, odnosno ispit rada pasa na ispuštenu prepelicu, bez odstrela

Hrvatski klub ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara, proteklog je vikenda u Oborovu uz pomoć članova Lovačkog društva Zec, organizirao dvodnevno natjecanje.

Povodom dvadesete godišnjice osnivanja kluba prvog je dana održana svečana sjednica na kojoj su se prisutni prisjetili rada i svih uspjeha u minulom vremenu, a istog je dana održana izložba na kojoj se izvršila ocjena eksterijera njemačkih kratkodlakih ptičara, na kojoj je sudjelovalo 19 pasa iz cijele Hrvatske. U nedjelju je pak održana utakmica, odnosno ispit rada pasa na ispuštenu prepelicu, bez odstrela.

Za natjecanje je bio prijavljen 21 pas, pri čemu su psi i vodiči bili podijeljeni u dvije baterije, upoznao nas je s natjecanjem predsjednik Hrvatskog kluba ljubitelja njemačkih kratkodlakih ptičara, Velimir Sruk.

-Sudac ocjenjuje stil rada pasmine, kvalitetu nosa, brzinu, kao i pretraživanje. Najbolji mogu dobiti titulu CTAR- o pravilima natjecanja će Sruk, koji nam je otkrio kako će na području Rugvice u studenome u organizaciji Kinološkog društva Duga Selo biti organizirano državno natjecanje u lovu te Kup Svetog Huberta.

Najuspješniji vodiči nedjeljnog natjecanja bili su; Dragan Markuš sa psom Wilma koji je bio prvi, drugo mjesto osvojio je Bojan Valenčić s Esterom, dok je treći bio Nenad Bačurin s Tarom.

-Ukupno smo plasirali devet pasa, što je zadovoljavajuće. Teren je bio prikladan, divljač iako iz umjetnog uzgoja i ispuštena u vrlo dobroj kondiciji i prikladna za ovaj tip manifestacije. Malo za ovaj dio godine začuđuje visoka temperatura, koja psima nije išla na ruku, kao i nestabilan vjetar. Sve u svemu, vodiči su priveli kvalitetne pse, tako da svi možemo biti zadovoljni- istaknuo je Branko Šare, predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza, uz kojega je u ulozi suca na nedjeljnom natjecanju bio Berislav Pucar.