Slaže se priča za novu sezonu

FOTO: HRK Gorica predstavila nove igrače; Andriju Nikolića zamijenio Ivan Dragić

Uz povratnike u momčad Hrvoja Cekovića koji je posljednja tri mjeseca proveo u PPD Zagrebu gdje je osvojio dvostruku krunu, kući se vratio i Ivan Laljek, a ugovor s Goricom potpisali su i vratar Marin Sorić te kružni napadač Vid Starčević
DSC_6521

Rukometaši PPD Zagreba nastavili su s dominacijom na hrvatskim parketima osvojivši novu duplu krunu, kojoj je potpis dao i Hrvoje Ceković, koji je posljednja tri mjeseca proveo u redovima zagrebačkog kluba. Klupska legenda, dobila je tako priliku da osvoji prve igračke trofeje u svojoj karijeri, koja je od prvog dana vezana isključivo za Goricu, u kojoj će igrati i sljedeće sezone. Priključit će mu se još jedan povratnik – Ivan Laljek, koji je posljednji angažman imao u Sloveniji, u Ribnici s kojom je igrao i Europu, a uz njih dres Gorice naredne sezone nosit će i iskusni vratar Marin Sorić, koji će među vratnicama zamijeniti Tomislava Sladoljeva te kružni napadač Vid Starčević, koji u Veliku Goricu dolazi iz redova Rudara.

Uz ova četiri igrača javnosti je predstavljen i novi trener Ivan Dragić, koji je proljetos potpisao mediteransko zlato s kadetskom reprezentacijom, ali i uveo PPD Zagreb II u 2. HRL-Sjever. Dragić nasljeđuje Andriju Nikolića, koji je s uspjehom vodio Goricu u posljednje 4,5 godine. A koliko je bio uspješan najbolje govori podatak kako je momčad proglašena za najbolji kolektiv Grada Velike Gorice, dok je on sam primio nagradu za najboljeg trenera. Nažalost, došlo je vrijeme za nove izazove, a nakon svega Andriji možemo zahvaliti na svemu što je učinio za klub, koji je doveo uz bok najvećih. Svjestan je izazova i novi trener koji je na predstavljanju naglasio kako “neće biti lako uskočiti u Nikolićeve cipele”.

Neven Karas: Mislim da ovakvu ekipu nismo nikada imali

Predstavljanju u Gradskoj sportskoj dvorani nazočili su svi važniji klupski ljudi; predsjednik Neven Karas, direktor Vladimir Malbašić, sportski direktor Drago Kovačević, tajnik Hrvoje Pekera, članovi Uprave Đuro Mesić i Milan Miljanović, a podršku klubu došao je dati i čelni čovjek Zajednice športskih udruga Goran Kovačić.

-Mislim da ovakvu ekipu nismo nikada imali. U ovih 15 godina otkako sam ja tu, nikada nismo ovako pripremali ekipu. Vjerujem kako će ovo biti respektabilna ekipa u hrvatskim okvirima. Upravo stoga uvjeren sam kako ćemo se češće radovati, a manje tugovati- uvodno je rekao predsjednik Neven Karas, koji se zahvalio dojučerašnjem treneru Nikoliću, koji je ostavio neizbrisiv trag u velikogoričkom rukometu.

-Hvala našem dosadašnjem treneru Nikoliću, kao i svim igračima koji su iznijeli ovu sezonu. Andrija je ostavio jaki utisak i naša su mu vrata uvijek otvorena za povratak- poručio je Karas, koji se potom osvrnuo na netom završenu sezonu.

-Ušli smo u sezonu s dobrom ekipom i vjerujem da smo ostali na okupu da bi se sa Sesvetama “debelo” tukli za to treće mjesto, a i stepenicu više bi otišli u Europi. Ono što nas najviše boli to je Kup, gdje smo bili tako blizu Završnice- zaključio je čelni čovjek goričkog kluba, koji vjeruje u nastavak dobre priče.

Direktor kluba, Vladimir Malbašić zahvalio se novopridošlim igračima na korektnosti u pregovorima, koji su na kraju urodili plodom.

-Ne priznam nikome osim Zagreba da je bolji od nas- poručio je Malbašić.

Ivan Dragić: Veselim se ovom izazovu

Odlaskom Andrije Nikolića nekoliko imena vezalo se uz goričku klupu, a na kraju je odluka pala na Ivana Dragića, koji je prošle sezone vodio PPD Zagreb 2 do naslova prvaka Treće lige. Osim klupskog angažmana, Dragić je i izbornik kadetske reprezentacije s kojom je na Mediteranskim igrama osvojio zlatno odličje.

-Čast je biti dijelom ove zajednice i kluba, koji je respektabilan u hrvatskim okvirima. Vjerujem kako će uskoro biti prepoznatljiv i šire. Na meni je samo da zajedno s ekipom koju ste predstavili radim u postizanju što boljih rezultata-kazao je Dragić, iza kojeg je i iskustvo rada u Španjolskoj.

-Borbeni duh nas mora krasiti. Bude li tako, onda neće izostati niti rezultati. Baš se veselim ovom izazovu- zaključio je Dragić.

Sport
Velika Gorica