Tradicionalno godišnje okupljanje

FOTO: Gradonačelnik Ačkar ugostio sugrađane s invaliditetom i poručio: Svojim životom svjedočite svima onima kojima je teško

Bila je to prilika za razmjenu iskustva i analizu proteklog razdoblja
WhatsApp Slika 2023-12-04 u 12.23.49_154fd9eb

Nakon jučerašnjeg obilježavanja Svjetskog dana osoba s invaliditetom, u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica danas je održano tradicionalno godišnje druženje gradonačelnika Krešimira Ačkara i sugrađana s invaliditetom.

Bila je to prilika za razmjenu iskustva i analizu proteklog razdoblja, poručio je okupljenima Ačkar te im se od srca zahvalio jer ostalima daju svijetli primjer i optimizam.

– Svojim životom svjedočite svima onima kojima je teško. Jedan život, jednu vjeru i jednu nadu koji mogu proizaći samo iz dobroga i toploga srca, plemenitih osoba kakve definitivno jeste.

Ačkar je ovom prilikom najavio kako sljedeće godine dolazi nova gradska Strategija izjednačavanja mogućnosti i prava za osobe s invaliditetom.

– Trebamo je napraviti kvalitetno i prilagoditi svakom njezinom krajnjem korisniku. Želimo jasno zadati ciljeve kojima treba adekvatno odgovoriti. Znamo da ima mnogo problema, ali da se možemo lakše orijentirati kad donosimo proračunska sredstva i sve ono što treba, rekao je Ačkar i pozvao sve da se aktivno uključe u izradu, da taj dokument bude “put i nit vodilja svima nama koji smo rukovodioci, kako na jedinici lokalne samouprave tako i regionalne te prema ministarstvima”.

Gradonačelnik je istaknuo odličnu suradnju s udrugama osoba s invaliditetom te se osvrnuo na problem rampe kod Policijske postaje Velika Gorica. Okupljenima je poručio kako je Grad dobio čvrsto obećanje nadležnog ministarstva da će se odmah krenuti u javnu nabavu i realizaciju projekta. Također, izvijestio je kako je postignut dogovor za prostor Udruge osobe s invaliditetom Suncokret koji će im biti predan kada završi adaptacija.

– Kada govorimo o poludnevnom programu u dječjim vrtićima za osobe s invaliditetom, on je od prije nekoliko mjeseci u potpunosti besplatan. Povećali smo broj zaposlenih osoba s invaliditetom u gradskoj upravi, ustanovama i poduzećima. Kod nas uvijek ima posla za razvijanje, za odnose s ljudima i sve ono što bi naposljetku trebalo pomagati ljudima koji se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji, rekao je Ačkar i svima poželi sretne nadolazeće praznike.

Događanja
Velika Gorica