Oni su ponos Velike Gorice

FOTO: Gradonačelnik Ačkar nagradio najuspješnije osnovnoškolce: Kada vas gledam, vidim sigurnu budućnost Velike Gorice

U Pučkom otvorenom učilištu održan je prijam učenika osnovnih škola koji su ostvarili izvrsne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima u protekloj školskoj godini
WhatsApp Slika 2024-06-21 u 09.42.56_5a371a08

U vijećnici Pučkog otvorenog učilišta, gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar održao je danas prijam učenika osnovnih škola koji su ostvarili izvrsne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima u protekloj školskoj godini.

Ačkar je učenicima poručio kako njihovi uspjesi, osim njima samima, mnogo znače i za grad čije su ime pronijeli gdje god su bili, a izvrsnost, naglasio je, nije stvar slučajnosti.

– Kvaliteta nikada nije slučajna, ona je uvijek plod predanog rada, talenta i nečega što ne mogu imati svi, ali zato to treba respektirati i cijeniti. Mnogo ljudi imaju talent i predispozicije, ali ih nikada ne iskoriste.

 

Okupljenim osnovnoškolcima rekao je kako ih smatra posebnim, ponajviše jer su u predmetima koje vole, već u vrlo ranoj fazi odgojno-obrazovnog sustava, pokazali jasne ambicije i odlučili biti uspješni.

– Život je prekratak, život je preskup i život je prevrijedan, da bi ga koristili na stvari koje nisu važne i tratili vrijeme na nešto što vam neće osigurati radost i zadovoljstvo te vas u konačnici ostvariti kao osobe, napominje gradonačelnik uz iskrene čestitke na postignućima.

– Uvjeren sam da su upravo ovdje među vama i oni koji će u budućnosti voditi naš grad i županiju. Kada vas gledam, vidim sigurnu budućnost Velike Gorice.

Ačkar se zaključno zahvalio svima koji su doprinijeli uspjehu ovih osnovnoškolaca – prije svega obitelji i roditeljima.

–  Uvijek im recite jedno veliko hvala jer samo oni, koliko god vam nekada išli na živce, znaju koliko su energije i koliko su sebe dali, da bi vi danas bili ovdje i da vaš talent ne ostane neiskorišten. Pozivam vas da nikada ne ostane odustanete od ovoga puta jer je to jedini ispravan put i da slušate svoje roditelje jer su oni uvijek jedini sigurni za koje možete reći da vam žele najbolje u životu.

Događanja
Velika Gorica