Zaljubljenici u gljive

FOTO: Gljivarska udruga Mavlin želi okupiti što više mladih

Gljivarska udruga Mavlin Brdovec osnovana je 2014. godine od nekoliko zaljubljenika u gljive i prirodu, a oda tada uspješno djeluju i okupljaju nove članove
334743425_249523817649032_3277237261782369971_n

Gljivarska udruga „Mavlin“ Brdovec održala je redovnu izvještajnu godišnju skupštinu na kojoj su predstavili sebe i svoje djelovanje, a članovi udruge imali su prilike čuti predsjednika Hrvatskog mikološkog gljivarskog saveza Branka Bartolića koji je okupljenima održao predavanje o gljivama i njihovim značajkama.

Gljivarska udruga „Mavlin“ Brdovec osnovana je 2014. godine od nekoliko zaljubljenika u gljive i prirodu, a oda tada uspješno djeluju i okupljaju nove članove. Osnivanje udruge omogućilo im je da pozivaju članove iz drugih udruga, ali i sami odlaze na razne edukacije te s gljivarima razmjenjuju iskustva.

Prije tri godine djelovanje svoje udruge podignuli su na višu razinu te su pripremili plan rada i razvoja po kojem i danas rade. Sukladno tome dobili su i potporu Općine Brdovec, a trenutno razmišljaju o mogućnostima da dobiju i urede prostorije za svoje djelovanje. Da bi to moglo uskoro biti i riješeno nagovijestio je u ime Općine Brdovec Stjepko Rukelj naglasivši kako cijene njihov rad, ali posebno ih raduje što su osmislili dobar plan rada s mladima.

-Znamo da bez mladih nema ni naše udruge, a to znači da naši napori za očuvanje prirode nisu kapitalizirani. Stoga smo osnovali Sekciju „Mali zaštitari prirode Gumbići“ te smo za njih snizili članarinu. Pozivam sve da svoju djecu uključe u rad sekcije- rekao je predsjednik brdovečke udruge Marijan Lepesić.

Brdovec
Događanja