Gljivari su istinski ljubitelji prirode

FOTO: Gljivarska udruga Mavlin slavi deset godina rada

Okuplja članove sa šireg brdovečkog prostora, ali i iz Zagreba, Samobora, Zagorja i Republike Slovenije
34209023-1431-4d6b-ac7c-7cdc7b1a2c01

Gljivarska udruga Mavlin Brdovec održala je redovnu godišnju skupštinu na kojoj su članovi i gosti upoznati s djelovanjem tijekom proteklih godinu dana te su postavljene smjernice za naredno razdoblje.

Predsjednik Udruge Marijan Lepesić naglasio je kako su gljivari istinski ljubitelji prirode čiji je temeljni cilj očuvanje prirodne i biljne raznolikosti naših šuma. Dodatno, oni detektiraju poremećaje u prirodi koji nastaju lošim gospodarenjem prostorom ili prekomjernom sječom i zagađivanjem šumskih i ostalih površina.

Udruga djeluje 10 godina i okuplja članove sa šireg brdovečkog prostora, ali i iz Zagreba, Samobora, Zagorja i Republike Slovenije. Ukupno ih ima stotinjak, a jedan od važnijih segmenata rada odnosi se na rad s djecom i mladima.

-Zahvaljujemo Općini Brdovec na podršci te na prostoru kojeg su nam dodijelili i u kojeg se nadamo uskoro useliti. Time ćemo dobiti još više mogućnosti za rad s djecom i planiranje edukacija- rekao je Lepesić.

Općina Brdovec jedna je od dvadesetak dobitnica priznanja za dugogodišnji doprinos u radu u povodu 10 godina djelovanja udruge. Svečanost je uveličao mješoviti pjevački zbor KUD-a Januševec.

Brdovec
Događanja