Uskrs u Farkaševcu

FOTO: Farkaševčani se počastili ukusnim paprikašem kojeg su spremili lovci Srndaća iz Bolča

Druženje Farkaševčana završit će ako to dozvole vremenske prilike uz paljenje vuzmice
DSC_0258

Osim potrage za čokoladnim pisanicama, manifestacija Uskrs u Farkaševcu obogaćena je i podjelom paprikaša kojeg su pripremili članovi Lovačkog društva Srndać iz Bolča. Glavni kuhar bio je Dražimir Strika, koji nam se pohvalio kako je pripremio 50 litara paprikaša od divlje svinje, što će biti dovoljno za više od 100 porcija.

-Za pripremu smo utrošili oko 25 kilograma mesa, a normalno stavili smo i sve začine koji idu uz to – 10 kilograma luka, 2 kile mrkve, 2 kile celera te tradicionalni začini- otkrio nam je Strika, kazavši kako tajne za dobar paprikaš i nema.

-Što se više začina metne to je paprikaš bolji. Iskreno, svatko kuha po svome- govori Strika, na čiji paprikaš niti ove godine nije bilo pritužbi.

Lovcima se na trudu zahvalio uz zadovoljne mještane i načelnik Matija Copak.

-Želja nam je da proslavimo i Uskrs u Farkaševcu, jer naše je mjesto već postalo prepoznatljivo po svojim manifestacijama- zaključio je načelnik Matija Copak.

Druženje Farkaševčana završit će ako to dozvole vremenske prilike uz paljenje vuzmice.

Događanja
Farkaševac