FOTO: Etno selo u Novom Čiču svakim danom privlači sve više posjetitelja

etno-2

Posljednjih petnaestak dana, živo je i veselo u Etno selu u Novom Čiču, gdje brojne školske i vrtićke skupine dolaze u goste KUD-u Čiče koji ih na zanimljiv i poučan način želi upoznati s nekim davnim vremenima življenja na selu. Kako nam je rekao predsjednik KUD-a Novo Čiče Stipo Duvnjak, tko jednom dođe, taj se ponovno vraća.

-Ima tu igre, jahanja ponija kao i vožnje u vrtuljku, no mi nastojimo da ta djeca nešto nauče o našem Turopolju, drvenim kućama, a kako smo bili u vremenu Dana kruha željeli smo da nauče kako se to nekada radio i kruh. Tu se može vidjeti kameni žrvanj i stara krušna peć- ispriča nam je Stipo Duvnjak, koji se kao i svi članovi društva trudi da djeca svojim kućama ponesu što ljepše uspomene iz Novog Čiča, gdje Etno selo živi 365 dana u godini. 

-Sve ovo što ovdje vidite stvorili smo mi volonteri i članovi KUD-a. Sve što napravimo, napravimo s voljom, a onda to nastojimo s ponosom prezentirati drugima da vide kako jedna mala zajednica može učiniti lijepe stvari, što pokazuju i manifestacije koje se ovdje održavaju, a lijepo su posjećene- kaže nam predsjednik KUD-a Novo Čiče Stipo Duvnjak. 

Prilikom posjeta Etno selu Novo Čiče, doznali smo i kako je Kulturni centar dobio građevinsku dozvolu čime će cijeli prostor biti dodatno obogaćen.

-Sve što mi radimo, radimo s nekim ciljem i vizijom. Prije tri-četiri godine imali smo viziju da stare učiteljske stanove pretvorimo u moderni i lijepi centar. Taj naš san koji je bio postaje polako stvarnost, jer dobili smo građevinsku dozvolu zahvaljujući Gradu Velikoj Gorici i gradonačelniku Draženu Barišiću, koji nam daje veliku podršku- rekao je Duvnjak.  

Uz Kulturni centar nalazit će se i etno restoran koji će biti u mogućnosti pružiti i smještajne kapacitete te edukativni centar za širu regiju za preradu lana.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Velika Gorica
Zagrebačka županija