FOTO: DVD Prečec modernizirao vozni park, sljedeći korak nova garaža

1958. godine u Prečecu je osnovano istoimeno vatrogasno društvo, koje je zahvaljujući entuzijazmu svih mještana opstalo do današnjih dana. Upravo su vatrogasci nositelji cjelokupnog društvenog života u mjestu, a okupljanje mladih jedan je od prioriteta djelovanja društva. Inače, Prečec po zadnjem popisu stanovništva iz 2011. ima nešto više od 220 stanovnika, od kojih su njih 63 članovi društva, pri čemu je 25 članova djece i mladeži te 17 članova operativne postrojbe.

Kako bi se operativnost društva podigla na višu razinu, vatrogasci Prečeca su uz pomoć Općine Brckovljani i tamošnje vatrogasne Zajednice tijekom ove godine nabavili novo vatrogasno vozilo s potrebnom pripadajućom opremom.

-Moramo svakako istaknuti našu zahvalnost na iskazanoj podršci i spremnosti u nabavi vozila i opreme od strane općinskog načelnika Tihomira Đurasa, kao i suglasnost Predsjedništva i Zapovjedništva Vatrogasne zajednice Općine Brckovljani- kažu u DVD-u Prečec, kojem je Općina nabavku vozila financirala s 200 tisuća kuna.

-Vatrogasci su jedan od stupova našeg društva koji su tu u svakoj prilici kada ih zatrebamo. Vjerujem kako će ovo vozilo našim vatrogascima u Prečecu podići kvalitetu rada, a ono što im ja želim je da ga koriste što manje u intervencijama- kazao je načelnik Tihomir Đuras, za posjeta ovom malom, ali složnom društvu.

DVD Prečec trenutno raspolaže s tri vatrogasna vozila, a kako je trenutni garažni prostor dostatan za smještaj tek jednog vozila i vatrogasne opreme, zbog čega se koriste alternativni prostori u mjestu, društvo u bližoj budućnosti želi realizirati izgradnju primjerenog spremišnog prostora. Izgradnja takvog prostora u planovima društva prisutna je već desetak godina, ali nažalost realizacija je uvijek vezana za financijsku podlogu koja se teško realizira. Načelnik Đuras obećao je kako će Općina sa svoje strane učiti sve što je u njezinoj moći kako bi se taj plan što prije realizirao.