FOTO: DVD Lupoglav zahvaljujući europskim sredstvima nabavio novu opremu za intervencije

Iz Fonda solidarnosti Europske unije, DVD Lupoglav ostvario je potporu od 231.115,00 kuna za novu opremu
DSC_0647

DVD Lupoglav s uspjehom je prošao na natječaju Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske, kojim su ostvarili 231.115,00 kuna za novu opremu. Naime, društvo je apliciralo na natječaj iz Fonda solidarnosti Europske unije u sklopu projekta „Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije“, na kojem su ostvarili maksimalnu traženu potporu. Ugovor s državnom tajnicom Terezijom Gras, predsjednik DVD-a Lupoglav Jurica Ivanić potpisao je 13. lipnja.

Ovih dana stigla je i nova oprema – 10 zaštitnih odijela za operativce što uz radna odijela uključuje, kacige, radne rukavice, opasače, čizme i lampe, a uz to kupljeno je i pet specijalnih vatrootpornih lampi, ručni parač za rezanje armiranog betona i željeza, motorna pila te pet radio stanica, koje će doprinijeti boljoj komunikaciji tijekom intervencija.

-Ova oprema uvelike će doprinijeti podizanju naše operativne spremnosti. Hvala svima koji su pripomogli u realizaciji ovako značajnog projekta za nas- kazao je predsjednik DVD-a Lupoglav Jurica Ivanić istaknuvši kako su članovi društva operativno sposobni odgovoriti svim izazovima.

-I dalje preko Vatrogasne zajednice radimo na osposobljavanju naših kadrova- poručio je Ivanić.

Prezentaciji nove opreme odazvao se i načelnik Brckovljana, Tihomir Đuras, kojem je drago što je društvo s uspjehom odradilo ovaj natječaj, kojim su “povukli” značajna sredstva za nabavku nove opreme.

-U prvom redu ja se moram zahvaliti DVD-u Lupoglav na njihovom velikom srcu koje su pokazali kod potresa u Petrinji gdje su utrošili svoje slobodno vrijeme kako bi pomogli tamošnjem stanovništvu. Hvala im na tome, kao i na provedbi ovog projekta, kojim su nabavili novu opremu za koju sam uvjeren da će im pomoći u njivom daljnjem radu- naglasio je načelnik Đuras.

Inače, DVD Lupoglav danas ima oko 160 članova, od kojih je 35 operativnih vatrogasaca.

Brckovljani
Događanja
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija