Dani otvorenih vrata DVD-a Leprovica

FOTO: DVD Leprovica u iščekivanju vatrogasnog muzeja prikazala bogati vatrogasni fundus

Danas i sutra u Leprovici traju Dani otvorenih vrata DVD Leprovica, gdje možete pogledati jako lijepu izložbu vatrogasnih eksponata "Ususret vatrogasnom muzeju"
DSC_6639

DVD Leprovica, najmlađe je vatrogasno društvo Vatrogasne zajednice Grada Dugo Selo. U rujnu 2019. ovo je društvo proslavilo 40 godina neprekinutog rada i djelovanja. Kroz sada već 44 godine kroz društvo su prošli brojni članovi koji su ostavili neizbrisiv trag u povijesti leprovičkog vatrogastva, koja je jako bogata, jer dok u njihovom mjestu nije osnovano društvo, Leprovčani su bili članovi susjednog DVD-a Ostrna.

Želeći javnost upoznati sa svojim radom, društvo je ovog vikenda odlučilo po prvi puta otvoriti svoja vrata i organizirati Dane otvorenih vrata, gdje je centralni događaj izložba vatrogasnih eksponata “Ususret vatrogasnom muzeju”, gdje svi zainteresirani mogu razgledati fotografije, filatelistički detalje vezane uz vatrogastvo, razna odličja, opremu, uniforme, ali i vozila, gdje se naročito ističe oldtimer TAM pionir iz 1955. koji je još uvijek u voznom stanju.

-Vlastitim aktivnostima do sada smo prikupili jako puno opreme iz prošlih vremena, koja se do nedavno koristila, a sada se pokazala potreba da je izložimo i pokažemo generacijama koje dolaze. Mi kao društvo ponosni smo na našeg oldtimera TAM pionira, čija je posebnost da je proizvedeno samo sedam ovakvih vozila. Naše je očuvano i još uvijek je u voznom stanju. Moram se zahvaliti DVD-u Trebovec koji nam je za potrebe izložbe ustupio svoja kola iz 1926. godine- kazao je predsjednik DVD-a Leprovica Stjepan Štefinovec, kojem je naročito drago što je i vijeće MO Leprovica prepoznalo ideju vatrogasnog muzeja, koju je na koncu prihvatio i gradonačelnik Nenad Panian.

-Veselim se što krećemo u realizaciju toga projekta- naglasio je Štefinovec, kojem je naročito drago što su ovim događajem između ostaloga naglasak stavili na djecu i mlade za koje su osmišljene vatrogasne igre te razne dječje igraonice.

Gradonačelnik Nenad Panian obišao je izložbu nakon koje je kazao kako je ugodno iznenađen svime što je vidio.

-Vidjevši dom ovako ukrašen ovim eksponatima iz naše povijesti moram reći kako ima nade, jer ova djeca vani i svi mi želimo da svaki naš kutak bude značajan. Ovaj muzej koji želimo napraviti je naš doprinos tome- zaključio je gradonačelnik.

Izgradnja Vatrogasnog muzeja kako smo mogli čuti trebala bi započeti tijekom 2024., a dio onoga što će biti izloženo u budućem muzeju možete vidjeti u našoj galeriji.

Događanja
Dugo Selo