FOTO: DVD Laduč i Crkveni zbor Župe svetog Vida dobitnici Priznanja Općine Brdovec

Općina Brdovec ove godine je dan svoje općine i blagdan sv. Vida proslavila skromno i u skladu s preporukama o borbi protiv koronavirusa

Općina Brdovec ove godine je dan svoje općine i blagdan sv. Vida proslavila skromno i u skladu s preporukama o borbi protiv koronavirusa. U brdovečkoj kino dvorani održana je radna sjednica Općinskog vijeća Općine Brdovec na kojoj su bile samo dvije točke dnevnog reda, a nakon rednog dijela upriličena je kratka svečanost na kojoj su dodijeljena priznanja udrugama za dugogodišnja djelovanja.

Vijećnici su bez rasprave dali suglasnost na dokumente za požarnu sezonu ove godine. Za područje općine Brdovec protupožarne aktivnosti provodi Vatrogasna zajednica Općine Brdovec za što je iz Proračuna Općine Brdovec izdvojeno 920 tisuća kuna. U slučaju potrebe VZO Brdovec može angažirati devet DVD-ova koji djeluju u njenom sastavu, ai i ostale općinske subjekte poput Komunalnog gospodarstva Brdovec ili Stožer CZ Općine Brdovec. Moguće je angažirati tešku građevinsku mehanizaciju koju posjeduju pravne i fizičke osobe s područja općine, a zapovjedna mjesta su vatrogasni domovi na području općine.

Ove godine su uručena dva priznanja Općine Brdovec u povodu Dana Općine Brdovec. Jedno priznanje dodijeljeno je DVD-u Laduč u povodu 100 godina uspješnog djelovanja i održavanja vatrogasne tradicije, a drugo priznanje uručeno je Crkvenom zboru Župe sv. Vida Brdovec u povodu 30 godina uspješnog djelovanja i promoviranja općine Brdovec diljem Hrvatske.