Održano Općinsko vatrogasno natjecanje i javna vatrogasna vježba

FOTO: DVD Dubravica spremna odgovoriti na svaki izazov

Vježbi je nazočio i zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Dario Kezerić koji je pohvalio inicijativu za operativnu vježbu
1d4fe9f7-885b-4245-824f-d470d7807773

U Dubravici je održano Općinsko vatrogasno natjecanje za djecu i mladež te za seniorske ekipe, a ova prilika je iskorištena i za javnu vatrogasnu vježbu članova DVD-a Dubravica. I dok je vatrogasno natjecanje proteklo u brzom i preciznom izvođenju vježbi, prikaz intervencija na simuliranim požarima proticao je u puno sporijoj brzini, a sve s ciljem da se što jasnije prikažu svi segmenti koji se provode prilikom intervencije.

Vježba je pokazala kako se intervenira u slučaju kad gori zapaljiva tekućina, a nakon toga gasio se požar na otvorenom. Nakon uspješnog gašenja pristupilo se potpunoj sanaciji požarišta pa su na teren izašli vatrogasci s brentačama i metlanicama. Na kraju su članovi DVD-a Dubravica uspješno izveli vježbu izvlačenja unesrećene osobe iz javne zgrade koja je u cijelosti bila puna dima pa su cijelu vježbu odradili s dišnim aparatima.

-Drago mi je da smo vidjeli kako vatrogasci imaju budućnost i ovdje su se danas natjecali najmlađi koji će jednog dana zamijeniti ove starije koji su danas pokazali kako svojim znanjem i opremom mogu uspješno lokalizirati svaki požar i pomoći unesrećenima- rekao je načelnik Općine Dubravica Marin Štritof.

Vježbi je nazočio i zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Dario Kezerić koji je pohvalio inicijativu za operativnu vježbu, a predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Dubravica Tomislav Horvat istaknuo je glavne razloge za vježbu.

-Htjeli smo isprobati našu opremu i vidjeti našu spremnost. Analiza će pokazati jesmo li bili uspješni u svim segmentima, ili na nekim stvarima moramo poraditi- otkrio je Horvat.

 

Događanja
Dubravica