FOTO: Dugo Selo u znaku cvijeća, sutra svi pozvani na štrudlu od jagoda

Nakon dvije godine u Dugo Selo se vratio Sajam cvijeća-Dugoselski cvijet, koji je ove godine obogaćen i Jagodanom

Nakon dvije godine u Dugo Selo se vratio Sajam cvijeća-Dugoselski cvijet, koji je ove godine obogaćen i Jagodanom. Manifestacija je službeno otvorena danas poslijepodne, a plato ispred Pučkog otvorenog učilišta ispunili su brojni Dugoselci, koji su uz razgledavanje ponude cvijeća uživali i u zabavnom programu u kojem su nastupili najmlađi.

-Nakon dvije čemerne koronarne godine ponovno imamo Sama cvijeća. Drago mi je što su nam se pridružili svi uzgajivači cvijeća i sadnica iz Dugog Sela, kao i Vrtni centar Iva te Udruga ljubitelja kamelija Opatija, koji će održati radionicu rezidbe i uzgoja kamelija. Sutra će nam se pridružiti i Hortiart koji će nas naučiti kako da kod kuće napravimo terarij. Što se cvijeća tiče očekuje nas jedan lijepi, mirisan i veseo sajam- ispričala nam je direktorica Turističke zajednice Karmela Vukov-Colić uz poruku kako ovo nije sve;

-Ove smo godine Sajmu pridodali i Jagodan. Ovo je zapravo najava svibnja koji je mjesec jagoda u Dugom Selu. Simbolično ćemo to obilježiti natjecanjem u pečenju štrudli s jagodama te dijeljenjem najveće dugoselske štrudle s jagodama koje će ispeći naše udruge- otkriva nam direktorica, koju je obradovao veliki interes javnosti za ovim manifestacijama.

-Ovo me veseli i hvala svima koji su mi pomogli u svemu ovome. Nadam se da može još bolje i još više- za kraj će zadovoljna direktorica Karmela Vukov-Colić.

Zadovoljstvo ne skriva niti gradonačelnik Nenad Panian, te poručuje kako je ovo uvod u cvjetno Dugo Selo.

-Nakon ove betonizacije i prašine čemu ove godine dolazi kraj, krećemo svi zajedno sa sadnjom cvijeća i drveća. Uredit ćemo naše Dugo Selo da bude jedan lijepi cvjetni grad i da nam na tome svi zavide- poručio je gradonačelnik Panian, koji je i otvorio manifestaciju.

-Dođite nam i sutra na Jagodan, bit će puno veselja i smijeha. Naravno i jagoda, kao i jedna velika štrudla. Dođite- pozvao je sve gradonačelnik Nenad Panian.

Za sutra u 10 sati najavljena je radionica o uzgoju kamelija od strane Udruge ljubitelja kamelija Opatija, dok u 11 sati počinje natjecanje u pečenju štrudle od jagoda, a u 12 podjela najduže dugoselske štrudle od jagoda.