FOTO: Drenje Brdovečko proslavilo svoj dan

Mjesto Drenje Brdovečko danas je obilježilo svoj dan i blagdan Kraljice mira, a centralno događanje održano je u prijepodnevnim satima. Svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora Drenje Brdovečko održana je prije polaganja cvijeća i paljenja svijeća ispred spomen ploče na Vatrogasnom domu u Drenju.

Predsjednik Vijeća Stjepan Esih podsjetio je kako su neke od najvažnijih stvari koje vrijedi izdvojiti, opremanje Područne škole Drenje sportskim rekvizitima vrijednima skoro 100 tisuća kuna, a u čemu im je podršku dala i Zagrebačka županija. Pomagali su i Dječjem domu Laduč kod nabave kombija, a vjerno posjećuju i najstariju stanovnicu mjesta i jednu od najstarijih u Hrvatskoj, baku Anđelu Šoštarić.

U ime Općine Brdovec domaćinima je čestitke uputio predsjednik Općinskog vijeća Damir Slavnović, a biranim riječima obratila se i vijećnica Marina Žmauc. U programu su sudjelovali KUD Mihovil Krušlin iz Šenkovca te plesna udruga Ritmokracija, a nakon svete mise svi su se zajedno družili na ručku. Kulturni dio proslave održao se sinoć kad je Kerekesh teatar napunio Vatrogasni dom do vrha i prikazao predstavu „Krtice“.