FOTO: Do kraja godine gotova sportska dvorana u Klinča Selima

U izgradnju je uloženo 21,5 milijuna kuna, a osim učenika, objekt će koristiti i lokalnim sportskim udrugama

U tijeku je izgradnja sportske dvorane u Klinča Selima vrijedna 21,5 milijuna kuna financiranih iz proračuna Zagrebačke županije. Gradilište je danas obišao i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

– Krasno je gledati ovo što se događa, a to je da niče nova školska dvorana. Paralelno gradimo dvoranu u Bedenici i školu u Luki, dograđujemo školu i dvoranu u Pušći, a vrlo brzo ćemo otvoriti i izgradnju Osnovne škole Strmec u Svetoj Nedelji te sportske dvorane u Graberju Ivanićkom. Mnogo toga gradimo, a u RH nijedna županija nije toliko uložila u objekte za poboljšanje kvalitete obrazovanja, poručio je župan.

U tijeku su i brojne energetske obnove, nadodaje župan, od kojih su neke gotove ili pri završetku. U njih su uložena 62 milijuna kuna, od čega je oko 27 milijuna kuna bespovratnih sredstva.

– Ponosan sam na to što smo u ovim izazovnim vremenima mogli slijediti sve planove koje smo si zacrtali, posebno u programu kapitalne izgradnje. Bez obzira na izazove i gospodarsku situaciju, Županija sve redovito financira i plaća te zasad nismo kasnili i nekome ostali dužni.

– Nadam se da ćemo i dalje skrbiti za ostatak prostora koji nam uvijek nedostaje. S terena dolaze značajniji zahtjevi i potrebe, no sve ono što bude primjereno prema broju đaka i tamo gdje se potrebe pojavljuju, sigurno će to Županija realizirati, zaključio je župan.

Zadovoljstvo dinamikom radova i samim projektom sportske dvorane nije krio ni načelnik Općine Klinča Sela Miljenko Vučković.

– Općina Klinča Sela pripada većim općinama Zagrebačke županije, vjerujem da sada imamo oko 5 500 stanovnika te mislim da je ova dvorana jedan od razloga zbog čega će se općina dalje razvijati. Prije četiri godine sa Zagrebačkom županijom i Ministarstvom regionalnog razvoja izgradili smo novu osnovnu školu, gdje se odvija jednosmjenska nastava. Nadam se da ćemo kroz kratko vrijeme morati ući u drugu smjenu, a to govori da će nam rasti natalitet.

Dvoranu će osim učenika koristiti sportske udruge, a to će učiniti do kraja godine kada je predviđen završetak radova.

– Još stara škola u Klinča Selima imala je prvu sportsku dvoranu na jaskanskom području. Posljednjih pet godina bili smo bez sportske dvorane, snalazili smo se i jedva čekamo da nova bude gotova, rekao je ravnatelj OŠ Klinča Sela Ivo Karača.